Çinli otomobil üreticisi BYD, Japonya'da elektrikli araç pazarına giriş yapıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çinli otomobil üreticisi BYD, Japonya'da elektrikli araç pazarına giriş yapıyor

25.06.2024 18:35

BYD Auto Japonya, Japonya'da üçüncü elektrikli aracı olan SEAL modelini tanıttı. SEAL modeli, iki farklı versiyonla satışa sunulacak ve ülke genelinde perakende satışı başladı. BYD Auto Japonya, Japonya'da her yıl yeni bir model sürmeyi planlıyor ve şu anda ülke genelinde 55 noktada faaliyet gösteriyor.

TOKYO, 25 Haziran (Xinhua) -- Çinli otomobil üreticisi BYD, Japonya'daki sedan pazarına giriş yaparken, ülkede üçüncü elektrikli aracı SEAL modelini tanıttı.

BYD Auto Japonya şirketi Salı günü Tokyo'da düzenlenen basın toplantısında, sedan aracın ülke genelinde perakende satışının başladığını duyurdu. SEAL modeli, her biri 82,56 kilovat-saat batarya kapasitesine sahip iki versiyonla satışa sunulacak.

5,28 milyon yen (yaklaşık 33.110 ABD doları) olarak fiyatlandırılan baz model 640 kilometrelik bir sürüş menzili sunarken, 575 kilometre sürüş menzili bulunan dört çeker versiyonu ise 6,05 milyon yenlik fiyatıyla satışa sunuldu.

Baz modelde teslimatların Temmuz ayı sonuna kadar, dört çeker versiyonda ise Ağustos ayı sonuna kadar gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Japonya'da her yıl piyasaya yeni bir model sürmeyi planladıklarını belirten BYD Auto Japonya Başkanı Atsuki Tofukuji, "Japonya'ya elektrikli araç ithalatında öncü olmak istiyoruz" diye konuştu.

Şu anda ülke genelinde 55 noktada faaliyet gösteren BYD, yıl sonuna kadar bu sayıyı 90'a çıkarmayı planlıyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çinli otomobil üreticisi BYD, Japonya'da elektrikli araç pazarına giriş yapıyor - Son Dakika


Advertisement