Cinsel İstismarla Suçlanan Fahri İmam Beraat Etti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Cinsel İstismarla Suçlanan Fahri İmam Beraat Etti

Cinsel İstismarla Suçlanan Fahri İmam Beraat Etti
15.09.2011 11:34

Adana'da cami temizliği için çağırdıkları kız çocuklarına cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla yargılanan fahri imam 79 yaşındaki Ramazan U. ile mahalle bakkalı 56 yaşındaki Enver F. , beraat etti.

Adana'da cami temizliği için çağırdıkları kız çocuklarına cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla yargılanan fahri imam 79 yaşındaki Ramazan U. ile mahalle bakkalı 56 yaşındaki Enver F. , beraat etti.

Dağlıoğlu Mahallesi'nde oturan 10 yaşındaki E. D. , kardeşi 8 yaşındaki Ö. D. ile arkadaşları 11 yaşındaki C. T. , geçen ekim ayında mahalledeki caminin temizliğini yaparken, fahri imam Ramazan U. ile bakkal Enver F. 'nin cinsel saldırısına uğradıklarını iddia etti. İddia üzerine yakalanıp, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Ramazan U. ile Enver F. hakkında, D. kardeşlere karşı 'cinsel istismar' suçundan 23'er yıla kadar, C. T. 'ye karşı da 8'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar, çocukların ifadelerini değiştirmeleri üzerine tahliye edildi. Camide din görevlisi olmadığı zamanlar fahri imamlık yaptığını ve hakkındaki suçlamayı kabul etmeyen Ramazan U. , "Ben ne bu çocukları, ne de bir başka çocukları camiye almadım. Neden böyle bir iddiada bulunduklarını da bilmiyorum" dedi.

Sanık Enver F. de ifadesinde, çocukların bazen bakkala gelip, bir şeyler çalıp kaçtığını anlatırken, "Ben de onlara kızıyordum. Şikayetten önceki akşam da çocuklardan C. 'nin annesi gelip, 'Seni rahatsız ediyor mu?' diye sormuştu. Ben de hakkımdaki suçlamayı kabul etmiyorum" diye kendini savundu.

İlk duruşmada ifadelerini değiştiren E. D. ile Ö. D. kardeşler, "Biz, C. T. 'nin annesinin bizi korkutması üzerine böyle bir iddiada bulunduk" derken, annesi ile birlikte duruşmaya katılan C. T. de "Ben D. kardeşlerin etkisinde kalarak öyle ifade vermiştim. Bana kimse bir şey yapmadı. Ben camiye bile gitmedim" dedi.

Mahkeme heyeti, çocukların ifadelerini değiştirmesini, ailelerinin şikayetçi olmamasıyla birlikte delil yetersizliğini de dikkate alarak her 2 sanığın da beraatına karar verdi.

MKA(OA/İD) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cinsel İstismarla Suçlanan Fahri İmam Beraat Etti - Son Dakika


Advertisement