Çocuk Gelin Kader Erten'in Davasında Karar Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Çocuk Gelin Kader Erten'in Davasında Karar Belli Oldu

Çocuk Gelin Kader Erten\'in Davasında Karar Belli Oldu

Siirt'in Pervari ilçesinde öldürülmüş halde bulunan Kader Erten'le ilgili davasında Mehmet Atak'a, babasına ve kayınpederine hapis cezaları verildi.

13.10.2014 15:57  Güncelleme: 15:59

Siirt'in Pervari ilçesinde odasında tüfekle öldürülmüş halde bulunan 14 yaşındaki Kader Erten davasının karar duruşması, bugün Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Kararda, Mehmet Atak'a 10 yıl, babası ve kayınpederine de 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

AİLENİN İŞLEDİKLERİ SUÇLAR

Mahkeme, "Çocuğa nitelikli cinsel istismar ve hürriyetten yoksun bırakmak" suçundan yargılanan Erten'in nikahsız eşi Mehmet Atak'a 10 yıl hapis cezası verdi.

Erten'in babası Musa Erten ile kayınbabası Tahir Atak ise, "nitelikli cinsel istismara yardım etmek ve hürriyetten yoksun bırakmak" suçlarından 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ANNEYE VE KAYINVALİDEYE BERAAT KARARI

Mahkeme aynı suçlardan yargılanan Kader Erten'in annesi Suna ile kayınvalidesi Sabriye Sivil hakkında, "bölgenin sosyal yapısında kadınların söz sahibi olmamasını gerekçe göstererek" beraat kararı verdi.

ODASINDA TÜFEKLE VURULMUŞ HALDE BULUNMUŞTU

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Düğümcüler köyünde yaşayan Kader Erten, 12 yaşında evlendirilmiş, 13 yaşında anne olmuş, 14 yaşında da odasında tüfekle vurulmuş halde ölü bulunmuştu.

İNTİHAR ETTİĞİ ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ

12 Ocak'ta meydana gelen olayda, eşinin yakınları Erten'in intihar ettiğini ileri sürmüştü.

Erten'in ölümü şüpheli bulunsa da, olayın cinayet mi, intihar mı olduğuna dair herhangi bir dava açılmadı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Çocuk Gelin Kader Erten'in Davasında Karar Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement