Bu kapsamda Karaköy Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi'nde, 'Yeme ve Beden İmgesi Bozuklukları' konusunda velilere yönelik söyleşi gerçekleştirildi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, aylık kültür-sanat etkinlikleri Kapsamında Karaköy Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi'nde 'Yeme ve Beden İmgesi Bozuklukları' adlı bir söyleşi düzenledi. Konuşmacılığını Psikolog Merve Ateş'in yaptığı söyleşide, velilere, başta çocuklar olmak üzere düzensiz yemek yeme alışkanlığının insanlarda doğuracak hastalıklardan bahsetti. Psikolog Merve Ateş, ebeveynlere düzenli yemek yemenin çocuklar üzerindeki önemine de değindi. Ateş, çocuklar üzerindeki düzensiz beslenme alışkanlığının psikolojik açıdan nasıl çözümlenmesi gerektiği konusunda da ayrıntılı bilgiler verdi.
PSİKOLOJİYİ VE İÇ HASTALIKLARINI TEHDİT EDİYOR
Psikolog Merve Ateş, düzensiz beslenmenin "Anoreksiya" hastalığına davetiye çıkardığını, bunun da ciddi derecede ölümcül sonuçlar getirdiğinin altını çizdi. Velilere bu denli hastalıkların var olduğu belirtilerek, çocukların beslenme konusunda çok dikkatli olunması vurgulandı. Psikolog Ateş, genç-yaşlı-çocuk fark etmeksizin yemek seçmek, rahatsız edecek kadar beslenmek, yeteri kadar beslenmemek gibi sorunların psikolojik ve iç hastalıkları tetikleyebileceğine dikkat çekti. Ateş, bu durumların insanların kilo alma ve kilo verme sorunsalından psikolojik travmalara ulaşacağını, toplumdan soyutlanma, içine kapanma, öz güveni kaybetme gibi sonuçları doğuracağından bahsetti. Söyleşide stres yönetiminin de çok önemli olduğunu söyleyen Merve Ateş, stres veya mutsuzluk hissiyatlarının çocuk, genç, yaşlı fark etmeden yemek eğilimine direkt etki ettiğini, bu durumun otokontrol eşliğinde veya ebeveynlerin başka aktivitelere yönelerek yemek yeme eğilimini ekarte etmelerinin sağlıklı olacağını dile getirdi. Söyleşi sonunda velilerin soruları da yanıtlandı.
Son Dakika › Güncel › Çocuklarda Beslenme Alışkanlığına Dikkat Çekildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?