Çocuklarınız Madde Bağımlısı Olmasın - Son Dakika
Güncel

Çocuklarınız Madde Bağımlısı Olmasın

Çocuklarınız Madde Bağımlısı Olmasın

Çocukları korumak için öğüt yeterli olmuyor.

06.03.2012 08:28

Toplumun kanayan yaralarından biri olan madde bağımlılığının engellenmesi ve gençlerin bu tür zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla Osmangazi Kent Konseyi, Bursa Emniyet Müdürlüğü ve KADER Bursa Şubesi'nin işbirliğiyle düzenlenen panelde ailelere bilgi verildi.

Ördekli Kültür Merkezi'nde anne ve babalara yönelik düzenlenen panelde konuşan Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdür Yardımcısı Murat Sarı, madde bağımlılığı ile ilgili genel bilgilerin ardından ailelere bu alışkanlıklara karşı duyarlı olmalarını ve çocuklarını kontrol altında tutmalarını önerdi. Anne babaların çocukları için iyi isteklerde bulunmasının onları günümüz şartlarında kötülüklerden korumaya yetmediğini anlatan Sarı, çocukların korunmasında ebeveynlere büyük sorumluluklar düştüğünü kaydetti. Sarı, "Taşın altına elinizi değil bedeninizi koymanız gerekiyor.

Çocuğunuz sabah evden çıkarken verilen öğütler maalesef bugünün şartlarında yeterli değil. Elbette çocuklarımıza öğüt vereceğiz, onlara tavsiyelerde bulunacağız, onları kötülüklerden korumak içinde bazı bilimsel çalışma ve formüllerden yararlanacağız. Asıl olan çocuklarımızı bu alışkanlıklardan ve kötülüklerden uzak tutmaktır" dedi. Madde bağımlısı olan çocuklara nasıl davranılacağı, tedavi sürecinde nelere dikkat edilmesi gerektiği, alınması gereken önlemlere işaret eden Sarı, konunun iktisadi ve sosyal yönlerini anlattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuklarınız Madde Bağımlısı Olmasın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement