Çorum Tso'nun Suriye Yardım Konvoyu Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Çorum Tso'nun Suriye Yardım Konvoyu Yola Çıktı

Çorum Tso\'nun Suriye Yardım Konvoyu Yola Çıktı

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Suriyeli mültecilere yönelik düzenlenen yardım kampanyası sona erdi.

16.03.2014 14:18

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Suriyeli mültecilere yönelik düzenlenen yardım kampanyası sona erdi. Kampanya kapsamında 7 kamyon ve 1 TIR yardım toplandı. Yardım konvoyu ile bölgeye sevk edilen yardım malzemeleri, yarından itibaren bölgedeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlanacaktır.

TSO Fuar Kompleksi'nde düzenlenen törene Vali Sabri Başköy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Afet ve Acil Durum İl Müdürü Elvan Kaya, TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş, Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve yönetim kurulu üyeleri ve Türk Kızılayı Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat katıldı. Törende bir konuşma yapan Çorum Valisi Sabri Başköy, yardım kampanyasına destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

Suriye'de büyük bir dram yaşandığını ve bu dramın artarak devam ettiğini dile getiren Vali Başköy, şöyle konuştu: "Bu dram bizi yüreğimizden dağlıyor. Yüreğimizi paramparça ediyor. Yüreğimizi paralıyor. Oradaki kardeşlerimize bir nebze dahi olsa katkı yapalım düşüncesiyle valiliğimiz himayelerinde, Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde Türkiye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Çorum Şubesi'nin destekleriyle bir yardım kampanyası başlatmıştık. Bu kampanyaya Çorum'daki sanayicilerimiz, iş adamlarımız ve vatandaşlarımız katıldı."

Yardım malzemelerinin Suriye tarafındaki mağdurlara gönderileceğinin altını çizen Vali Başköy, kampanya kapsamında 30 ton un, 30 ton makarna, 6 ton süt, 51 bin 500 yumurta, 70 koli giyim malzemesi, 13 halı, bebek bezi, yaşlı bezi, bebek bisküvisi, bebek maması, hijyen malzemesi toplandığını söyledi. Başköy, diğer muhtelif gıdalardan oluşan 7 kamyon, 1 TIR'dan oluşan yardımı kısa sürede toparlayarak Suriyeli insanlara gönderdiğini sözlerine ekledi.

ÇORUM HALKI YARDIMSEVER

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da konuşmasında, Çorum halkının yardımseverliğini bu yardım kampanyasında bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Bölgeden gelen yardım çağrıları üzerine bu kampanyanın başlatıldığını ifade eden Başaranhıncal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölgede un, maya, kuru gıda, konserve yiyecekler, bebek maması, bebek bezi, bebek bakım ürünleri, şampuan, sıvı sabun, deterjan gibi temizlik ve hijyen malzemeleri, yetişkin bezi, kadın pedi, kullanılmamış giyim eşyaları, karpet, uyku tulumu, battaniye gibi gereçlere ihtiyaç duyulduğu tespit edilmişti. Biz de yardım kampanyamızı bu ihtiyaç malzemeleri üzerinden yürüttük."

Çorum halkının, sanayicilerimiz ve iş adamlarımızın kampanyaya çok ciddi destek olduklarını anlatan Başaranhıncal, sözlerine şöyle devam etti: "Çorum Ticaret ve Sanayi Odası adına, kampanyaya desteklerinden dolayı başta valimiz Sabri Başköy'e ve Türk Kızılayı Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat'a, meclis üyelerimize, ÇOSİAD ve OSB'deki iş adamlarımıza, dernek ve sivil toplum kuruluşlarımıza, sanayicilerimize ve imkanları dahilinde desteklerini esirgemeyen bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Ayrıca, kampanyamızın sağlıklı bir şekilde yürümesi için gayret gösteren tüm yönetim kurulu üyelerimize de teşekkürlerimi sunuyorum."

Bu yardımın, Suriye'de yaşanan acıları sonlandırmayacağını, ancak kanayan yaraya az da olsa bir merhem olacağının altını çizen Başaranhıncal, sözlerini şöyle tamamladı: "Çorum iş dünyasının bu nacizane yardımı, bölgede yaşam mücadelesi veren insanların mücadelelerine küçük de olsa bir katkı sağlayacaktır. Bölgede yaşanan insanlık dramının en kısa sürede sona ermesini temenni ediyoruz."

Konuşmaların ardından yardım konvoyu, ihtiyaç bölgesine ulaşmak üzere Çorum'dan uğurlandı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çorum Tso'nun Suriye Yardım Konvoyu Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement