Çubuk'ta tarladan üreticiye orgganik bayramlık karpuz
Ankara'nın Çubuk İlçesi'nde yetiştirilen karpuzlar, Kurban Bayramı öncesi üretici eliyle pazarda görücüye çıktı. Bu yıl yağışlardan dolayı tarladan hasadı geç toplanan Taşpınar karpuzu, ilçede kurulan pazarla birlikte ilçelerde kilosu 1 TL'den satılmaya başlandı.
Traktörün römorku üzerinde satışa sunulan Taşpınar karpuzunun tatlı, sulu ve doğal olması nedeniyle ilgi görüyor. Taşpınar mahallesinde 16 yıldır karpuz üreticiliği ve satışı yapan çiftçi Seyfettin Şan, "Karpuzumuz diğer bölgelere göre çok daha sulu ve lezzetli. Buralarda herkes bu tadı bilir. Ürünlerimiz doğal ve organik. Yabancı hiçbir madde yok. Bu yıl şahsıma ait 25 dönüm alana karpuz ektik. 25 ton da ürün elde ettik. Bu yıl verim düşük. Verim iyi olsaydı, 25 dönümde 50 ton ürün olurdu. Satışlarımız çok şükür iyi, Allah bereket versin" dedi. Şan, iyi karpuzun ele alındığında ağır, gevrek, dış kabuğuna vurulduğunda sert tok bir sesin gelmesi gerektiğini belirtti.
Çubuk pazarına diğer çevre ilçe ve illerden getirilen yerli organik karpuz ve kavunlar bayram öncesi müşterilerinden rağbet görüyor.
Son Dakika › Güncel › Çubuk'ta Tarladan Üreticiye Orgganik Bayramlık Karpuz - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.