´Cumartesi Sohbetleri Prof.Dr. Sadettin Ökten'le Başladı - Son Dakika
Güncel

´Cumartesi Sohbetleri Prof.Dr. Sadettin Ökten'le Başladı

´Cumartesi Sohbetleri Prof.Dr. Sadettin Ökten\'le Başladı

´Cumartesi Sohbetleri´nin ilk konuğu, Prof.Dr. Sadettin Ökten oldu.

07.01.2013 09:59

Bursa Büyükşehir Belediyesi, BURFAŞ ve Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi tarafından ortaklaşa organize edilen ´Cumartesi Sohbetleri´nin ilk konuğu, Prof.Dr. Sadettin Ökten oldu. Bursalılara ´Medeniyet Üzerine´ konulu bir konferans veren Prof.Dr. Ökten, toplantının sonunda kendisine yöneltilen soruları da cevaplandırdı.

Her hafta farklı bir tanınmış simayı ağırlayacak olan ´Cumartesi Sohbetleri´nin ilki, Emir Buhari Kültür Merkezi´nde gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, BURFAŞ Genel Müdürü Mustafa Çaltılı ve çok sayıda Bursalının katıldığı sohbette, Prof.Dr. Sadettin Ökten tarafından medeniyet tasavvurunun genel bir panoraması çizildi. Medeniyette asıl olanın insanın yetişmesi olduğunu kaydeden Prof.Dr. Ökten, insan düşüncesinin ve hayal dünyasının önemine değindi. Sohbetinde Türk-İslam Medeniyeti ile Batı Medeniyeti´ni de kıyaslayan Prof.Dr. Ökten, Türkiye´ye has özellikleri ayrıntılarıyla anlattı.

Prof.Dr. Sadettin Ökten, Türkiye´de İmam Hatip liselerini kuran ve müdürlüğünü yapan Merhum Celalettin Ökten´in oğlu olarak biliniyor. İlki Prof.Dr. Sadettin Ökten´le başlayan etkinlikte; 12 Ocak´ta Mehmet Doğan ´Din ve Medeniyet´, 19 Ocak´ta Hüseyin Kutlu ´Klasik İslam Sanatlarımız´ ve 26 Ocak´ta da Mustafa Armağan ´Osmanlı´yı kuran şehir Bursa´ konulu sohbetler gerçekleştirilecek. Cumartesi Sohbetleri´ne Şubat ve sonraki aylarda konuk olacak kişiler, periyodik olarak kamuoyuna duyurulacak.

Sohbetin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, Prof.Dr. Sadettin Ökten´e günün anlam ve önemine binaen Ulucami kitabı hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ´Cumartesi Sohbetleri Prof.Dr. Sadettin Ökten'le Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement