Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu ve CHP PM Üyeleri Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu ve CHP PM Üyeleri Hakkında Suç Duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP Parti Meclisi üyeleri hakkında, "Cumhurbaşkanına hakaret"ten suç duyurusunda bulundu.

08.11.2016 16:37  Güncelleme: 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP Parti Meclisi üyeleri hakkında, 6 Kasım'daki Parti Meclisi toplantısının ardından yayımlanan bildiride kullanılan ifadeler nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına "Cumhurbaşkanına hakaret"ten suç duyurusunda bulundu.

AK PARTİ'DEN DE SUÇ DUYURUSU

AK Parti de, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak, CHP'nin, Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından yayımladığı bildiriyi yargıya taşıdı.

AK Parti Genel Sekreteri Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "CHP siyaseti değil, terör örgütlerini, destekçilerini koruyan tutumuyla Türkiye partisi olup olmadığı konusunda kendisini tartışmaya açmıştır. CHP'nin bildirisi baştan sona partimize, Cumhurbaşkanımıza, milletimize ve ülkemize yönelik hakaret ve iftiralarla, yalan beyanlarla doludur." ifadelerini kullandı.

CHP'nin bildirisine karşı AK Parti olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirten Gül, Anamuhalefet partisinin, terör örgütlerinin yanında, cumhuriyetin ve halkın karşısında durdukça bu milletten gereken dersi almaya devam edeceğini kaydetti.

CHP'NİN BİLDİRİSİNDEN...

CHP'nin yayımladığı bildiride "AKP, bugün de Meclis'teki milletvekillerini tutuklatarak teröre hizmet etmektedir. Hukuki süreçler tamamlanıp hüküm kesinleşmeden milletvekillerinin tutuklanması anayasaya ve Anayasa Mahkemesi'nin içtihatlarına aykırıdır. Bu hukuk dışı uygulamaya son verilmelidir.", "Türkiye'yi uçuruma sürükleyenler mutlaka yargıya hesap verecektir." ifadesi yer alıyordu.


CHP'DEN 'HODRİ MEYDAN' YANITI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun suç duyurusuna dair ilk açıklaması şöyle oldu: "İlk günden beri teröre yardım ve yataklık yapanların yargılanmasını istediğimizi hep dile getirdik. Kamuoyunca da bu bilinen bir gerçek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da ülkede vatana ihanet edenlerin, terör estirenlerin yargılanmasını tıpkı bizim gibi istediğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Hatta teröristlere kamyonlarla silah dağıtanların ve bunların eylemlerine göz yumanların da biran evvel yargılanmasını bekliyoruz."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da yayınladıkları bildiri nedeniyle AK Partinin kendileri hakkında yaptığı suç duyurusuyla ilgili olarak muhabirimiz Aysel Alp'e konuştu. Ağbaba'nın açıklamaları şöyle: "Çok iyi yapmışlar. Mahkemede hesaplaşmaktan memnun oluruz. Kim teröre destek veriyor tek tek mahkemede kanıtlarız. Kim IŞİD'e silah gönderdiyse, kim ambulans gönderip hastanede tedavi ettirdiyse kanıtlarız. Daha düne kadar Amerika terörist diyene kadar, bunlara terörist diyemelenler bizi terörize etmeye çalışıyor. Ama bilsinler ki CHP onlara teslim olmaz. 12 Eylül'e teslim olmamış bir partidir

CHP. Hala El Nusra'ya terör örgütü diyemeyen bir siyasi anlayışla karşı karşıyayız. CHP'nin geçmişi bellidir. Dün Kandil ile İmralı arasında aracılık edenler teröre destek vermiştir. Bugün Güneydoğu'da askerlerin ölümüne neden olan, şehirlere silahların yığılmasına göz yumanlar, ana caddelere bomba döşenirken valilere görmezden gelin talimatı verenler terör destekçisidir. Türkiye'yi Kabil'e Bağdat'a benzeten, her yerinde bombacı dolaşan bir ülke haline getiren anlayıştır teröre destek veren. Herkesin sicili ortadadır. Mahkemelerde her yerde hesaplaşmaya hazırız. Karşılarında öyle teslim olacak bir güç yok. Cumhuriyeti, laikliği, demokrasiyi korumak için ölüm dahi göze almış bir parti vardır karşılarında. Hodri meydan, diyoruz. 15 Temmuz'da meclise bomba atanlar, insanlara sokaklarda kurşun atanların önünü açanlar, FETÖ'yü devlete yerleştirenler teröre destek vermiştir. Hala bakanlıklarda FETÖ var. FETÖ'nün olmadığı tek yer siyaset! Buna kargalar güler. Hodri meydan, bizim içimize de kendi içlerine de baksınlar. Fettullah ile resim çektirmeyen, eteğini öpmeyen, randevu istemeyen tek vekilleri var mı? İş adamında abla, poliste abi var; siyasetin abi ve ablalarını ortaya çıkarmak için de hodri meydan diyoruz.. Bizi terörle suçlayanlar teröristin başıdır, Terörün ta kendisidir."

Erdoğan\'dan Kılıçdaroğlu ve CHP PM Üyeleri Hakkında Suç Duyurusu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu ve CHP PM Üyeleri Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement