Cumhurbaşkanı Gül'ün, Ordu Ziyaretinden Görüntüler - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül'ün, Ordu Ziyaretinden Görüntüler

Cumhurbaşkanı Gül\'ün, Ordu Ziyaretinden Görüntüler

Ordu temasları çerçevesinde belediyeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, şehirlerin gerçek sahiplerinin belediyeler olduğunu belirterek, "Bir şehrin uzun vadeli geleceğini belediyeler ve belediye başkanları tayin eder."

23.11.2013 11:18

Ordu temasları çerçevesinde belediyeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, şehirlerin gerçek sahiplerinin belediyeler olduğunu belirterek, "Bir şehrin uzun vadeli geleceğini belediyeler ve belediye başkanları tayin eder. Eğer şehirleri geniş bir vizyon ile güzelleştirebilirsek, hatta bazı yerlerde güzelliğini bozdurmazsak, o zaman oralar yaşanabilir hale gelir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ordu temasları çerçevesinde belediyeyi ziyaret etti. Ordu Belediyesi'ne gelen Cumhurbaşkanı Gül, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ile görüştü ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

"ŞEHİRLERİN GERÇEK SAHİPLERİ BELEDİYELERDİR"

Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı açıklamada, şehirlerin gerçek sahiplerinin belediyeler olduğunu ifade ederek, "Bir şehrin uzun vadeli geleceğini belediyeler ve belediye başkanları aslında tayin eder. İmar, çevreyle ilgili konular, tamamen onların vizyonuyla ilgilidir. Eğer şehirleri biz geniş bir vizyon ile güzelleştirebilirsek, hatta bazı yerlerde güzelliğini bozdurmazsak o zaman oralar yaşanabilir hale gelir" dedi.

Belediye Başkanı Torun ise yeşil ile mavinin birleştiği fındık diyarı Ordu'da Cumhurbaşkanı Gül'ü ağırlamaktan duydukları büyük mutluluğu dile getirdi.

CUMHURBAŞKANI GÜL'E EL YAPIMI BASTON

Cumhurbaşkanı Gül'e, ziyaretinin ardından belediye binasından ayrılırken 86 yaşındaki Salih Elibol tarafından el yapımı baston hediye edildi. Elibol, bastonu Cumhurbaşkanı Gül'e, babasına vermesi için hediye ettiğini söyledi.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ YAPAN SPORCULARLA SOHBET

Cumhurbaşkanı Gül, belediye ziyareti sonrası Boztepe'de öğle yemeği yedi. Restorana gelişinde Boztepe Yamaç Paraşütü Spor Kulübü üyeleriyle sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, aralarında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz'ın da bulunduğu yamaç paraşütçülerinin atlayışlarını izledi.

Fındık ve çilek ikramında bulunan yöresel kıyafetli çocuklarla sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, Ordu'da yetişen fındık ve fındık ürünleri, kivi, çilek hakkında yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra yöresel ürünler ile "Fındıktaki Alın Teri" isimli sergiden Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından hazırlanan bazı fotoğrafların yer aldığı stantta incelemelerde bulundu.

GARNİZON VE FABRİKA ZİYARETİ

Boztepe'deki öğle yemeğinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, önce İl Jandarma Komutanlığı'nı, daha sonra ise Sanset Gıda Sagra Çikolata Fabrikası'nı ziyaret etti.

ORDU ÜNİVERSİTESİ ZİYARETİ Cumhurbaşkanı Gül, Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi'ni ziyaret etti. Şehirlerin gelişiminde üniversitelerin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, "Bizim de üniversitelerden beklentimiz çok; onlara emanet ettiğimiz gençleri en iyi şekilde yetiştirmeleri, vasıflı hale getirmeleri ve hayata atıldıklarında özgüvenleri sağlam, donanımlı ve ne yapacağını bilen gençler olarak mezun etmelerini bekliyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: ORDU (DHA)

======================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül'ün, Ordu Ziyaretinden Görüntüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement