Cumhurbaşkanı Wulff: "Yabancı Düşmanlığına İzin Yok" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Cumhurbaşkanı Wulff: "Yabancı Düşmanlığına İzin Yok"

Cumhurbaşkanı Wulff: "Yabancı Düşmanlığına İzin Yok"
11.01.2012 11:38

Günlerden bu yana ağır eleştirilere maruz kalarak istifa etmesi istenen Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, yabancı misyon şeflerini Bellevue Sarayı'nda kabul etti.

Günlerden bu yana ağır eleştirilere maruz kalarak istifa etmesi istenen Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, yabancı misyon şeflerini Bellevue Sarayı'nda kabul etti. Günler sonra kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Wulff, Almanya'da yaşayan her kesimimin hayat ve özgürlüğünü korumakla yükümlü olduklarını söyledi. Almanya Cumhurbaşkanı, yabancı düşmanlığı ve siyasi aşırıcılığa izin vermeyeceklerini, bunu vurgulamak amacıyla herkesi 23 Şubat'ta aşırı sağcı teröristlerin 2000-2006 yılında katlettiği 8'i Türk, 1'i Yunan, 1'i polis 10 kişiyi anmak amacıyla düzenlenecek törene davet ettiğini söyledi.

Wulff, görev süresi sona eren Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet'in yerine Elçi Müsteşar İskender Okyay'ın katıldığı kabulde, dünyada gittikçe daha fazla ülkenin demokrasi ve insan hakları için mücadele ettiğini, üzerlerine ateş edilen silahsız insanların yalnız bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Wulff: 'Yabancı Düşmanlığına İzin Yok' - Son Dakika


Advertisement