Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru - - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru -

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru -

CHP İl Başkanı Metin Çelik, "Sayın İhsanoğlu'nun kamplaştıran değil uzlaştıran, ötekileştiren değil birleştiren, sadece bir kesimi değil herkesi temsil eden, tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağına güvenimiz tamdır" dedi.

08.07.2014 15:00

CHP İl Başkanı Metin Çelik, "Sayın İhsanoğlu'nun kamplaştıran değil uzlaştıran, ötekileştiren değil birleştiren, sadece bir kesimi değil herkesi temsil eden, tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağına güvenimiz tamdır" dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Lokali'nde düzenlenen basın toplantısına katılan CHP İl Başkanı Metin Çelik, MHP İl Başkanı Hasan Toktaş, DSP İl Başkanı Fikret Yılmaz, BTP İl Başkanı Ali Garaçoğlu ve DP İl Başkanı İsmet Koyuncu çatı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na desteklerini belirtti.

İl başkanları adına konuşma yapan Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde ilk kez halkın seçeceği cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlandığını, aday belirlenmesi sürecinde tüm siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle görüşmelerin yapıldığını hatırlattı.

Muhalefet partisi genel başkanlarının Türkiye'nin fikren ayrıştığı bir süreçte siyasal uzlaşı ve demokrasi kültürünün en güzel örneklerini vererek uluslararası alanda saygınlığı olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu ortak çatı adayı olarak açıkladıklarını aktaran Çelik, "Muhalefet partileri olarak, parlamenter demokrasiyi güçlendirmeyi, kuvvetler ayrılığını pekiştirmeyi, bireylerin hak ve özgürlüklerini genişletmeyi, hukuk normlarını temel almayı, nefret, şiddet ve kutuplaştırma yerine sevgi ve barışı hakim kılmayı hedefliyoruz" dedi.

Çelik, anayasaya uygun, tarafsız, partiler üstü ve toplumun her kesiminden destek alan bir cumhurbaşkanını seçme hedefi ve gayreti içerisinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ortak çatı adayımız Prof. Dr. İhsanoğlu, Türkiye'nin dünyadaki itibarını yeniden yükseltecek, Atatürk ilkelerini ve cumhuriyetin temel değerlerini milli manevi mirasla bütünleştirecek, özgürlükçü, laiklik ilkesine ve kadın erkek eşitliğine bağlı kalacak, ülkemizin sorunlarına anayasada kendilerine verilen yetkiler çerçevesinde yeni çözümler üretecek. İhsanoğlu'nun kamplaştıran değil uzlaştıran, ötekileştiren değil birleştiren, sadece bir kesimi değil herkesi temsil eden, tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağına güvenimiz tamdır. Adayımız Prof. Dr. İhsanoğlu ile topluma güven, saygı, sevgi, huzur ve umut vaat ederek, ortak akılla çözümü birlikte arayarak, dayanışma ve uzlaşmanın temellerini atıyoruz."

- "Bursa'da yüzde 60-65 civarında oy alacağımızı bekliyoruz"

Çelik, bir gazetecinin, "İhsanoğlu, aday gösterildikten sonra özellikle CHP ve MHP içinde bazı milletvekillerin tepki gösterdi. Şu anda teşkilatların İhsanoğlu'na bakış açısı nasıl?" sorusu üzerine, İhsanoğlu'nun ortak çatı aday olarak açıklanmasının CHP'de gözle görülür, kamuoyuna yansıdığı gibi bir sıkıntı oluşturmadığını söyledi.

CHP olarak İhsanoğlu'nun hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına inanan, anayasanın değişmez ilk üç maddesini benimseyen, 77 milyonu kucaklayacak bir aday olduğuna inandıklarını belirterek, "CHP ve diğer dört siyasi partinin genel başkanları olmak üzere il ve ilçe örgütleri de İhsanoğlu'nun etrafında birleşmiş, bütünleşmiş ve kendisine 10 Ağustos'ta yapılacak seçimlerde yürekten inanıyorum ki sahip çıkacaklardır" dedi.

MHP İl Başkanı Toktaş da farklı siyasi görüşlere sahip olan partilerin bir araya gelmesini Türkiye'nin arzu ettiği ve özlediği bir tablo olarak nitelendirdi.

Uzlaştırıcı, devlet geleneği ve terbiyesi ile siyasi partilerin ortak değerlerine sahip olan İhsanoğlu ile yola çıkılmasının çok önemli olduğuna değinen Toktaş, muhalefet partilerin teşkilatlarının İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı olması için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.

10 Ağustos'taki seçimlerde oy oranıyla ilgili bir soru üzerine Çelik, "Bursa'da yüzde 60-65 civarında oy alacağımızı bekliyoruz" dedi.

İhsanoğlu'nun 12 Temmuz'da Bursa'ya geleceğini dile getiren Çelik, Orhan Camii'nin önünde basın toplantısı yaptıktan sonra Osmangazi ve Orhangazi türbelerini ziyaret edeceğini vurguladı. İhsanoğlu'nun Ulu Camii'de öğle namazını kıldıktan sonra Kapalı ve Açık Çarşı'daki esnafı ziyaret edeceğini aktaran Çelik, daha sonra Gemlik'teki Celal Bayar'ın anıt mezarı ve müzesini ziyaret edeceğini, saat 19.00'da BUTTİM'deki toplantı salonunda kanaat önderleriyle bir araya geldikten sonra da BUTTİM'deki cami önündeki açık alanda yaklaşık 10 bin kişinin katılacağı bir iftar etkinliğine katılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement