Cumhuriyet 93 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet 93 Yaşında

Cumhuriyet 93 Yaşında

Vezirköprü Stadı'nda gerçekleştirilen kutlamalar Kaymakam Mahmut Kaşıkçı'nın vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

29.10.2016 13:39

Vezirköprü Stadı'nda gerçekleştirilen kutlamalar Kaymakam Mahmut Kaşıkçı'nın vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Düzenlenen törene Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Selçuk Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ergül, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan ile sivil tolum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Kaşıkçı törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin ön sözünün Çanakkale'de, son sözü ise Lozan'da yazıldığını söyledi.

Ön söz ve son söz arasında geçen kahramanlıklarla Türk milletinin bir defa daha dünyayı şaşırttığını dile getiren Kaşıkçı, "1923'e gelindiğinde Türkiye Cumhuriyeti yeniden kuruldu. Bu, sadece bir devletin kuruluşu değildi. Aynı zamanda bütün mazlum milletlere, bütün insanlığa yol gösteren bir devletti. Bu devlet, Anadolu, bütün milletlerin sığındığı yerdir. Bugün Çeçenistandan Doğu Türkistan'a, Suriye'den, Irak'tan kaçan insanların da sığındığı yer yine Anadolu topraklarıdır." dedi.

Kaşıkçı, gençlere "Kendinizi hafife almayın. Görev ve sorumluluklarınızı iyi bilin. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecekteki sahipleri sizlersiniz." dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, öğrenciler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kutlama, tören geçişiyle son buldu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement