Cumhuriyet Gazetesi İzmir Bürosu'nun Kapanmasına Tepki (2) - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Gazetesi İzmir Bürosu'nun Kapanmasına Tepki (2)

Cumhuriyet Gazetesi İzmir Bürosu\'nun Kapanmasına Tepki (2)

İgc'den AÇIKLAMA İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen Cumhuriyet İzmir Bürosu'nun kapatılması nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

29.12.2015 16:25

İgc'den AÇIKLAMA

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen Cumhuriyet İzmir Bürosu'nun kapatılması nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Dikmen,10 basın emekçisinin daha yeni yıla işsiz girdiğini belirtirken şöyle dedi:

"Her gazeteci kıyımı ardından sığınılan ekonomik gerekçeler ifadesi Cumhuriyet'in, emeğin ve çağdaşlığın savunucusu olduğuna inandığımız Cumhuriyet Gazetesi'ne hiç yakışmadı. İzmir Basını'nın son 50 yılına damgasını vuran Cumhuriyet İzmir Bürosu'nun kapatılması, demokrasi ve cumhuriyetimizin sınavdan geçtiği bu zor günlerde çağdaş, ilerici, aydın kesimin saflarında ciddi bir eksiklik yaratacaktır. Pek çok başarılı gazetecinin yuvası olan, çok sayıda genç gazeteciyi yetiştiren ve Türk Basını'na kazandıran Cumhuriyet Gazetesi İzmir Bürosu'nun kapatılması kararının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. İzmir'de sadece Aralık ayında toplamda 25 gazeteci siyasi, ekonomik ve başka nedenlerden dolayı işsiz kaldı. Her yılbaşında alıştığımız gazeteci kıyımı bu yıl da sürdü. Bu vesileyle İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak işsiz kalan arkadaşlarımızla dayanışma içerisinde olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Gazetesi İzmir Bürosu'nun Kapanmasına Tepki (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement