Cumhuriyet Meydanı'nda Cumhuriyet Okuma Eylemi - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Meydanı'nda Cumhuriyet Okuma Eylemi

Cumhuriyet Meydanı\'nda Cumhuriyet Okuma Eylemi

CUMHURİYET Gazetesi'ne yönelik operasyon Kayseri'de CHP'liler tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda gazete okuma eylemi ile protesto edildi.

01.11.2016 15:38

CUMHURİYET Gazetesi'ne yönelik operasyon Kayseri'de CHP'liler tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda gazete okuma eylemi ile protesto edildi.

Ellerinde Cumhuriyet Gazetesi olan CHP'liler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıt'ı önünde toplandı. Burada oturarak sessiz şekilde gazete okuyan CHP'lilere, bazı STK temsilcileri de destek verdi. Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyonların hukuksuz olduğunu savunan CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, şöyle dedi:

"OHAL ve çıkarılan KHK'larla ne yazık ki hukuksuz uygulamalar hayata geçiriliyor. Toplumun farklı sesleri kısılmak isteniyor. Demokrasinin gereği olan medya özgürlüğüne her geçen gün yeni darbeler yapılıyor."

Bir süre gazete okuma eylemi gerçekleştirerek tepkilerini ortaya koyan partililer adına açıklama yapan CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, siyaset dilinin nefreti körüklemeye devam ettiğini ve bunun yanında istikrarsızlığın, istikrar gibi gösterilmeye başlandığını öne sürdü. Keskin, şöyle konuştu:

"Karanlık güçlerin hakim olduğu günler yaşamaya başladık. Anlam veremediğimiz ve kasıtlı olduğuna inandığımız olaylar ardı ardına olmaya başladı. Toplum sürekli birileri tarafından gerilmeye ve kamplaştırılmaya çalışılıyor."

Peş peşe gelen şehit haberlerine de değinen Keskin, şunları söyledi:

"Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Karanlık güçlerin hakim olduğu günler yaşamaya başladık. Anlam veremediğimiz ve kasıtlı olduğuna inandığımız olaylar ardı ardına olmaya başladı.Toplum sürekli birileri tarafından gerilmeye ve kamplaştırılmaya çalışılıyor.Toplumun duyarlılığı yok ediliyor.Bizi biz yapan değerler anlamsızlaştırılıyor. Nefret, sevgisizlik, hoşgörüsüzlük topluma aşılamaya çalışılıyor.Bu çok tehlikeli bir oyundur.Bu tehlikeli oyuna bilerek veya bilmeyerek katkı sağlayanlar bunun altında ezileceklerdir. Bu ülke çok badireler atlattı, çok emperyalistlere tokatını atmıştır. Bu emperyalistlere ve onların maşaları, uşakları aynı dersi alacaklardır."

"ŞEHİTLERİN BİLE AYRIŞTIRILDIĞI BİR DÖNEMDEYİZ"

Siyasetin dilinin nefreti körüklemeye devam ettiğini ve bunun yanında istikrarsızlığın, istikrar gibi gösterilmeye başlandığını dile getiren Keskin, "İstikrarsızlığın istikrar olduğu, şehitlerin bile ayrıştırıldığı, gerginliğin arttırıldığı bir dönemdeyiz. Ekonomik sıkıntılar, iç ve dış güvenlikteki sıkıntılar hepsi üst üste geldi. Siyasetin dili nefreti körüklemeye başladı" diye konuştu.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Meydanı'nda Cumhuriyet Okuma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement