Danimarka Başbakanı, İnterpol Tarafından Aranan Genci Konutuna Davet Etmiş - Son Dakika
Güncel

Danimarka Başbakanı, İnterpol Tarafından Aranan Genci Konutuna Davet Etmiş

Danimarka Başbakanı, İnterpol Tarafından Aranan Genci Konutuna Davet Etmiş

Geçtiğimiz Salı Günü Başbakanlık Konutunda Göçmen Gençleri Ağırlayan Başbakan Lars Lökke Rasmussen'in Masasında Çete Reisi Bir Göçmen Gencin de Bulunduğu Ortaya Çıktı.

07.01.2011 13:31

Geçtiğimiz Salı günü başbakanlık konutunda göçmen gençleri ağırlayan Başbakan Lars lökke Rasmussen'in masasında çete reisi bir göçmen gencin de bulunduğu ortaya çıktı. Ekstra baladat gazetesi olayı manşetine taşıdı.

Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen, Hundige şehrindeki Askerod geto bölgesinden göçmen gençleri Başbakanlık konutunda ağırladı ancak gençler arasında İnterpol tarafından aranan bir genç olduğu ortaya çıktı. 19 Aralık tarihinde hebersiz bir şekilde ziyaret ettiği Askerod'lu göçmen gençlere iş ve eğitim imkanları yaratmak için, Çalışma Bakanı İnge Stöjberg ve işadamlarıyla birlikte Başbakanlık Konutu Marienborg'a davet eden Lars Lökke Rasmussen, gençlerin listesini kendisinin hazırlamadığını belirterek, gençler arasında İnterpol tarfından aranan bir genç olduğunu bilmediğini söyledi. Başbakanlıktan yapılan açıklamada ?davet edilen gençler Askerod'daki Netcafe adlı gençlik klübü tarafından seçildi?denildi.

İŞDAMLARI ŞOK OLDU

Toplantıya katılan işadamları da masada çete reisi aranan bir şahsın bulunduğunu öğrenince şok geçirdiklerini söylediler. Süpermarketler zinciri Müdürü Finn Lund Andersen ?masadaki gençlerden bazılarının sabıkalı olduklarını biliyorduk ama bu kadar ağır, silahlı suçlardan sabıkalı olduklarını bilmiyorduk. Sabıkalılara da iş imkanı yaratabiliceğimizi söyledik ama bu genç bizim marketlerimizde kesinlikle işe alınmaz?dedi.

DOSYASI KABARIK

Rasmussen, aralarında Ümithan Kütük ve Ferhat Turan adındaki iki Türk gencinin de bulunduğu 12 genci salı akşamı Başbakanlık konutunda ağırladı. Rasmussen iyi niyetine rağlmen medyanın eleştirisinden kurtulamadı. Gençler arasında masanın başucuna oturan Ali Karim Manzur Mazraa adındaki gencin, geçtiğimiz yıl nisan ayında silahlı saldırıda bulunmak ve adam öldürmeye teşebbüs suçlarından Danimarka polisi ve İnterpol tarafından tüm dünyada arandığı ortaya çıktı. Mazraa'nın ilk suçunu 15 yaşında adam bıçaklamakla işlediği daha sonra bir kaç kez hapis yattığı ve son olarak bir yıl önce yılbaşı günü 28 yaşındaki Ali Karim adında masum bir şahsın silahla öldürülmesi olayına karıştığı ancak polisin hakkında tam delil bulamaması nedeniyle sonra serbest bırakıldığı bildirildi. Ali Karim Manzur Mazraa, toplantıdan çıktıktan sonra Hürriyet'e, Başbakan'ın girişiminin bir çok göçmen genci doğru yola sevk edebileceğini ve kriminal olaylardan uzaklaştırabileceğini söylemişti.Ali Karim ayrıca başbakanlık konutundan ayrılırken Atatürk çok büyük şeklinde cümle de sarf etmişti

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarka Başbakanı, İnterpol Tarafından Aranan Genci Konutuna Davet Etmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement