Danimarka Halkı AB ile İşbirliğine Hayır Dedi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Danimarka Halkı AB ile İşbirliğine Hayır Dedi

04.12.2015 15:53

– Danimarka'da dün yapılan halk oylamasında Danimarka halkı AB ile hukuk alanında işbirliği yapılmasına hayır dedi.

Danimarka'da dün yapılan halk oylamasında Danimarka halkı AB ile hukuk alanında işbirliği yapılmasına hayır dedi. Halk oylamasında AB'nin polis işbirliği teşkilatı Europol ile işbirliği yapılıp yapılmaması da oylandı.

Milliyetçi Danimarka Halk Partisi'nin başı çektiği 'hayır' bloğu, Danimarka Başbakanı Lars Locke Rasmussen'in desteklediği 'evet' bloğununun yüzde 46.9 oyuna karşı yüzde 53.1 oy oranıyla halk oylamısından zaferle çıktı.

Halk oylaması sonuçları Danimarka basınında AB elitine verilen bir cevap olarak degerlendirildi. İngiliz basını da Danimarka'daki halk oylaması sonuçlarını duyururken İngiltere'deki AB karşıtlarının da kampanyalarında Danimarka'daki halk oylaması sonuçlarını kullanabileceği yorumları yapıldı. - Kopenghag

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarka Halkı AB ile İşbirliğine Hayır Dedi - Son Dakika


Advertisement