Danıştaydaki Ses Kayıt Cihazı Davasında Beraat - Son Dakika
Güncel

Danıştaydaki Ses Kayıt Cihazı Davasında Beraat

Danıştaydaki Ses Kayıt Cihazı Davasında Beraat

Danıştay Üyesi Zeki Yiğit'in odasında, 1 Şubat 2012'de ses kayıt cihazı bulunmasına ilişkin davada yargılanan eski Danıştay Tetkik Hakimi Ömer Kaya, beraat etti

02.12.2013 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danıştay Üyesi Zeki Yiğit'in odasında, 1 Şubat 2012'de ses kayıt cihazı bulunmasıyla ilgili davada yargılanan eski Danıştay Tetkik Hakimi Ömer Kaya, beraat etti.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Ömer Kaya ve Zeki Yiğit ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, bazı tanıkların dinlenilmesinden sonra söz alan Yiğit 'in avukatı Mesut Yıldız, Danıştay ek binasına sabahın erken saatlerinde birçok kez giriş çıkış yapan sanığın, suçunu sabit gördüklerini, dinleme cihazının üzerine yapıştırılmış çok sayıda bandın da bunun göstergesi olduğunu iddia etti.

Sanığın, "dosya götürüp, getiriyordum" şeklindeki savunmasının doğru olmadığını savunan Yıldız, sanığın hem Yiğit'in odasına girip çıktığını hem de dinleme cihazları konusunda bilgili olduğunu ileri sürdü.

Geçen celse reddedilen taleplerinin, kabul edilmesi durumunda, sanığın eyleminin arkasındaki durumların da aydınlanacağı kanaatinde olduklarını ifade eden Yıldız, Kaya'nın cezalandırılmasını istedi.

Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Murat Demir, esas hakkındaki görüşünü sundu. Temizlik görevlisi Hıdır Ünal'ın, Danıştay Üyesi Zeki Yiğit'in, Danıştay ek binasının 6. katındaki odasında yer alan sehpanın altında bir dinleme cihazı bulunduğu belirtilen görüşte, bu konuda, şüpheli Ömer Kaya hakkında, "işyeri dokunulmazlığını ve özel hayatın gizliliğini ihlal etme" suçlarından kamu davası açıldığı kaydedildi.

Yargılama sonucunda, sanığın atılı suçu işlediğine dair yeterli ve kesin delil bulunamadığı ifade edilen görüşte, sanığın, üzerine atılı iki suçtan da ayrı ayrı beraati istendi.

-Eşyalar delil olarak saklanacak-

Sanık Ömer Kaya'nın avukatı Sait Şahan, delillerde, müvekkilinin parmak izine rastlanmadığını, tanık anlatımları da dikkate alındığında, mahkumiyete yetecek nitelikte delil bulunamadığını savunarak, beraat talep etti.

Kaya da son sözünde, "İddianamedeki suçlamaları kabul etmiyorum. Savunmamda, bütün isnatlara cevap verdim. Suçsuz olduğum ortaya çıktı. Beraatime karar verilsin" dedi.

Mahkeme Başkanı Süleyman Savut, toplanan delillere göre, atılı suçları işlediğine dair yeterli nitelikte, kesin ve inandırıcı deliller elde edilemediğinden, sanık Kaya'nın iki suçtan da beraatine karar verdiklerini bildirdi.

Mahkeme, adli emanette kayıtlı tüm eşyaların delil olarak dosyada saklanmasına hükmetti.

İddianamede, Kaya'nın "işyeri dokunulmazlığını ihlal ve özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlarından cezalandırılması isteniyordu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Danıştaydaki Ses Kayıt Cihazı Davasında Beraat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement