Darıca'da Yıldızlar Geçidi - Son Dakika
Güncel

Darıca'da Yıldızlar Geçidi

Darıca\'da Yıldızlar Geçidi

Kocaeli'nin Darıca İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması'nın son gecesinde, Darıcalar Derneği sahne aldı.

06.07.2013 16:39

Kocaeli'nin Darıca İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması'nın son gecesinde, Darıcalar Derneği sahne aldı. Geceye 70-80 ve 90 yıllara damgasını vuran ünlü yıldızların yanı sıra dizi oyuncuları da katıldılar.

Darıcalılar Gecesi'nde Darıcalı ünlü senarist olan Birol Güven ile senaristliğini ve yönetmenliğini kendisinin yaptığı Seksenler ve Doksanlar dizisi oyuncuları; Seksenler Dizisi yönetmeni Müfitcan Saçıntı, oyuncular Şoray Uzun, Hacı Ali Konuk, Hakan Bulut, Aydın Sarman, Betül Berk; Doksanlar Dizisi yönetmeni ve oyuncular Uğur Yağcıoğlu, Deniz Oral, Renan Bilek Erdal Bilingen, Erkan Köse, Mehmet Ulusoy, Semiha Bezek ve Çocuklar Duymasın Dizisinin 'Şükrü'sü Şükrü Koruyucu konuk olarak katıldı.

Gecede bir döneme damgasını vuran Ersan Erdura, Semiha Yankı, Nur Yoldaş, İskender Doğan, Ercan Turgut, Tülay Özer gibi ünlü şarkıcılar, 70'li, 80'li ve 90'lı yılların en güzel parçalarını seslendirdiler. 10 bine yakın izleyici eskilerin unutulmaz sanatçılarını ayakta alkışladı.

Darıca Belediye Başkanı AK partili Şükrü Karabacak yaptığı konuşmada bir aydır devam eden Şehirler ve Kültürler Kaynaşması'nıon son gecesine kadar yapılan etkinlikleri özetledikten Darıca'nın özellikleri de şu söylerle anlattı:

"Tarihi ulu çınarlarıyla, kalesi, tarihi evleri, Bayramoğlu yarımadası, tarihimizi aydınlatan deniz feneriyle, eşsiz gün batımı ile rüzgarın söylediklerini dinleyebileceğiniz Sancak tepesiyle, Cumhuriyet Meydanıyla, Darıca'yı ülkemize ve dünyaya tanıtan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesiyle, sahiliyle, gönlün hissettiği, gözün gördüğü güzellik Sevgi Parkıyla, enginarı, kirazı, zerdesi, Çiroz balığı, çınaraltı ve maskotu pelikanıyla, gönül birliği kapısıyla, şehirler ve kültürler kaynaşmasıyla, senarist ve yönetmeni Birol Güven'i ile duayen gazeteci Nezih Demirkent'i ile şairi Cevat Çapan'ı ile içten samimi ve misafirperver insanların memleketi, bir gönül şehri güzel ilçemiz Darıca'nın gecesine hepiniz hoş geldiniz. Doğmuş olduğumuz yerlerin geleneklerini, kültürünü, giyimini ve tüm birikimini yansıttığımız bir gönül birlikteliği olan Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında ortak gecemiz olan Darıcalılar gecesinde sizlerle birlikte olmanın büyük mutluğunu yaşıyorum."

80'li ve 90'li yılların unutulmaz sanatçılarından olan İskender Doğan, "Şuna inanıyorum her yaşanmış bir günün kendine ait bir güzellikleri var. Ben daima geleceğin çok daha güzel olmasından yanayım. Eğer biz 80'lı, 90'lı yılları genç neslimize çok güzel anlatabildiysek, onlar kendi hayatını, geleceğini çok daha güzel ve güzel hatıralarla ve yaşanması daha medeni bir hale getireceklerine yüzde yüz eminim, inşallah bunu başarmışızdır. Hepinizi seviyoruz, sanat sizler için var" dedi.

Ersan Erdura ise yaptığı açıklamada, "Birol beyin yapmış olduğu bu organizasyon gerçekten çok güzel ve çok da eğlenceli geçiyor. Biz sanatçılar çok mutlu olduk. Bu arada dostlarımızı gördük, bu gece bütün arkadaşlarımızla beraber çok güzel bir performans sergiledik. Gerçekten çok mutluyum. Ben Ersan Erdura olarak başkanı da kutluyorum " dedi.

Geceye katılan sanatçılar arasında yer alan Nur Yoldaş da, "80'ler bizim için de iz bırakarak geçtiğimiz yıllar. Gerçekten 80'lerde hoş sedalarımız hep kaldı. Şu anda 2013'ü yaşıyoruz ama hala 80'lerin o güzelliklerini 2013'e taşıyoruz. Bu gece muhteşem bir gece bizim için, biz artık şarkılarımızı topluma, halka emanet ettik. Şarkılar artık bizim değil halkın şarkıları onun için sahip çıksınlar" diye konuştu.

1975 yılında Türkiye'yi ilk kez Eurovision'da 'Seninle Bir Dakika'şarkısıyla katılarak temsil eden Semiha Yankı da Darıcalılar gecesinde bir birinden güzel 70'li ve 80'li yılların şarkılarını söyleyerek nostaliji yaptı.

80'ler ve 90'lar dizilerinin senaristi ve yönetmeni Birol Güven ise yaptığı açıklamada, Darıca'nın çok büyüdüğünü, ilçe olmasına rağmen vilayet büyüklüğüne eriştiğini söyledi. Birol Güven şöyle devam etti:

"Benim doğup büyüdüğüm Darıca küçük bir kasabaydı. Nasıl bir kasabaydı derseniz 80'leri seyredin, sonra biraz daha büyüdü. O nasıldı dersenizde 90'ları seyredin. Ama bugün çok daha büyük bir kent oldu. Her halinde seviyoruz Darıcamızı ve burada doğduk, objektif değiliz yani, dışarıdan nasıl görünüyor bilmiyorum ama bana çok güzel geliyor Darıca. Çünkü buralıyım. Ben geçmişe bağlı birisiyim, nostaljik bir tarafım var o yüzden bana çok güzel geldi bu gece önemli olan katılımcıların ne düşündüğüdür." - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Darıca'da Yıldızlar Geçidi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement