Davutoğlu'ndan Yoğun Diplomasi Trafiği - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu'ndan Yoğun Diplomasi Trafiği

Davutoğlu\'ndan Yoğun Diplomasi Trafiği

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, geldiği Cidde'de 9 ülkenin dışişleri bakanları toplantısına katıldı.

13.08.2012 00:27  Güncelleme: 08:54

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Mekke'deki zirve toplantısı için geldiği Cidde'de 9 ülkenin dışişleri bakanları toplantısına katıldı.

Diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Bakan Davutoğlu, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) toplantısına katılan Libya, Tunus, Fas, Cibuti, Sudan, Senegal, Mısır ve Ürdün Dışişleri Bakanlarından bazıları ile ikili görüşmelerde de bulundu.

Toplantıda gündeme Suriye, Myanmar ve Somali'deki gelişmeler ele alınırken, Davutoğlu, konuşmasında Myanmar'daki temas ve izlenimlerini aktardı. Somali'deki geçiş ve yeniden inşa sürecinin en kısa sürede tamamlanması gerektiğini vurgulayan Bakan Davutoğlu ayrıca Suriye'deki son durum hakkında bilgi ve değerlendirmelerini aktardı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr arasında yapılan görüşmede ise iç konular, Mısır- Gazze sınırındaki gelişmeler, ikili ilişkiler ve Suriye'deki durum ele alındı.

Davutoğlu, Fas Dışişleri Bakanı Sadeddin el-Osmani ile de bir araya geldi. Faslı Bakan görüşmede Türkiye'ye gelmek istediğini ifade ederken, Davutoğlu ise el-Osmani'yi beklediklerini, iki ülke arasında yüksek düzeyli stratejik konseyin kurulması için taslak hazırlandığını ve cevap beklendiğini ifade etti. Bu ziyareti daha üst düzey temasların izleyebileceği de belirtildi.

Bakan Davutoğlu'nun temasları kapsamında, Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani ile yaptığı ikili görüşmede de Myanmar önemli gündem maddesi oldu. Bakan Davutoğlu mevkidaşını Myanmar gezisi ve temasları hakkında bilgilendirdi.

Pakistanlı Bakan, Türkiye'nin insiyatifi ile başlatılmış olan Türkiye-Afganistan-Pakistan üçlü zirve sürecinin yararına değindi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Davutoğlu'ndan Yoğun Diplomasi Trafiği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement