Demirtaş, Norveç Dışişleri Bakanı'nı TBMM'de Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Demirtaş, Norveç Dışişleri Bakanı'nı TBMM'de Kabul Etti

Demirtaş, Norveç Dışişleri Bakanı\'nı TBMM\'de Kabul Etti

Demirtaş, Norveç Dışişleri Bakanı'nı TBMM'de kabul etti Norveç Dışişleri Bakanı : Bu tip sivillere karşı saldırıları önlemek için elimizden gelen her şeyi beraber yapmalıyız HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup salonunda Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende'ni kabul etti.

12.01.2016 16:49

Demirtaş, Norveç Dışişleri Bakanı'nı TBMM'de kabul etti

Norveç Dışişleri Bakanı : Bu tip sivillere karşı saldırıları önlemek için elimizden gelen her şeyi beraber yapmalıyız

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup salonunda Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende'ni kabul etti.

Görüşmenin basına açık bölümünde İstanbul Sultanahmet'teki terör saldırısı kınayan Demirtaş, bu tür saldırıların sadece bir ülkeye değil bütün insanlığa yapılmış saldırılar olduğuna söyledi. Türkiye'nin yakın zamanda benzeri katliam ve vahşet saldırılarla çok fazla karşılaştığını belirten Demirtaş, saldırıda yaralılar arasında Türkiye vatandaşlarının da olabileceğine dair bilgiler aldıklarını belirterek yaralılara acil şifalar diledi.

Demirtaş, şöyle devam etti: "Bu tür saldırıları durdurmanın tek etkili yolu askeri işbirlikleri değildir; Demokrasiyi, adaleti, eşitliği ve özgürlüğü daha fazla çoğaltmak gerekir. İnsan haklarını daha fazla yaygınlaştırmak gerekir. Biz buna inanıyoruz. Bütün toplumları demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda da daha fazla işbirliği yapmaya çağırıyoruz."

Terör saldırısından dolayı Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende'ni de "Bu tip sivillere karşı saldırıları önlemek için elimizden gelen her şeyi beraber yapmalıyız." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaş, Norveç Dışişleri Bakanı'nı TBMM'de Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement