Demre'de Çocuklar Folklor Şenliğinde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Demre'de Çocuklar Folklor Şenliğinde Buluştu

Demre\'de Çocuklar Folklor Şenliğinde Buluştu

Antalya'nın Demre ilçesinde kaymakamlık ve Halk Eğitim Merkezinin düzenlediği Uluslararası Folklor Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

23.04.2015 12:44  Güncelleme: 13:41

Çocuklar folklor şenliğinde buluştu

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde kaymakamlık ve Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Uluslararası Folklor Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Demre'de 2 yıldır ulusla çapta yapılan Folklor Şenliği, bu yıl uluslararası düzeye taşındı. Beymelek Mahallesi'ndeki Karabibik Kültür Salonu'nda gerçekleşen şenliğe 7'si yurtdışından 18 ekip katıldı. Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş ve çok sayıda davetlinin izlediği şenlik semazen gösterisiyle başladı.

Sırasıyla sahneye çıkan Bulgaristan, Ukrayna, Gürcistan, Kırgızistan, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Acara Özerk Cumhuriyeti çocukları halk oyunları gösterilerini sergilerken, Türkiye'den katılan gruplar ise Teke, Karadeniz, Kafkas, Bitlis, Ege, Erzurum ve Antalya yöresi oyunlarını sahneledi. Son olarak Demre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü büyükler foklor ekibi sahneye çıktı.

Şenliği izleyen Ceren Avcu, "Müziğin, folklorun ve kültürün ne kadar evrensel olduğunu, insanları ne kadar eğlendirdiğini bu gece bir kez daha görmüş olduk" dedi.

Öğretmen Nafize Cengiz de müzik, folklor ve kültürün insanların ortak dili olduğunu ve insanları kaynaştırıp, barış içinde yaşamalarını sağladığına işaret etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demre'de Çocuklar Folklor Şenliğinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement