Demre, Selin İzlerini Silmeye Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Demre, Selin İzlerini Silmeye Çalışıyor

Demre, Selin İzlerini Silmeye Çalışıyor

Antalya'nın Demre İlçesi'nde sel suları altında kalan Myra Antik Kenti ve seralarda su tahliye çalışması başladı.

24.01.2013 16:05

Antalya'nın Demre İlçesi'nde sel suları altında kalan Myra Antik Kenti ve seralarda su tahliye çalışması başladı. Myra Antik Kenti kazı başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, sel suyu altında kalan Bizans Kilisesi'nin, alınan önlemler sayesinde zarar görmediğini söyledi.

Demre'de vatandaşlar geçen salı günü etkili olan yağışın ardından meydana gelen selin izlerini silmeye çalışıyor. İlk belirlemelere göre 1200 dekar seranın zarar gördüğü Demre'de, bu alanın 300 dekarı tamamen kullanılmaz hale geldi. Sera sahipleri sel sularının getirdiği taş ve çamurun altında kalan ürünlerini kurtarmaya çalışıyor. Biriken suyu tahliye eden üreticiler, ürünlerin üzerindeki çamuru tazyikli suyla yıkıyor. Evlerini su basan sel mağdurları ise havanın açmasıyla birlikte eşyalarını güneşe çıkardı, temizlik yapmaya başladı. Üreticiler, selin zararının milyonlarca lira olduğunu söyledi.

MYRA ZARAR GÖRMEDEN KURTULDU

Selden etkilenen Myra Antik Kenti'nde de su tahliye çalışmaları devam ediyor. Antik kentin hemen önünde yerin 6 metre derinliğindeki Bizans Kilisesi'nin su altından çıkarılması için kazı ekibi ve belediye görevlileri aralıksız çalışıyor. Pompalarla suyun tahliye edilmeye çalışıldığını kaydeden Myra- Andriake antik kentleri kazı başkanı Prof. Dr. Nevzat Çevik, sel suları altında kalan şapelin koruma önlemleri sayesinde zarar görmediğini söyledi. Çökme ve yıkılma yaşanmadığını vurgulayan Prof.Dr. Çevik, "6 metre derinde bir şapel kazısı yapmıştık. Gerekli bütün önlemleri almıştık. O önlemler sayesinde freskolarda ve binada hiç zarar olmadığını gördük. Dünden bu yana suyu boşaltıyoruz. Hala yarım metre su var. Kalan suyu boşalttıktan sonra inceleme yapacağız. Şu anda bir zarar olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim" diye konuştu. - Antalya/ Demre

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demre, Selin İzlerini Silmeye Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement