Denizli'de Hayırsever İşadamından 'isim' Protestosu - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Hayırsever İşadamından 'isim' Protestosu

Denizli\'de Hayırsever İşadamından \'isim\' Protestosu

Denizli'de Aslı Tekstil'in Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kasapoğlu, yapımı için 1 milyon 250 bin lira bağışladığı, imzalanan protokolde de adının verileceği belirtilen Kültür Merkezi'ne adının verilmemesi ve açılışında kendisine ve ailesine teşekkür edilmemesi üzerine eşi ve çocuklarıyla salonu terk etti.

25.11.2011 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de Aslı Tekstil'in Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kasapoğlu, yapımı için 1 milyon 250 bin lira bağışladığı, imzalanan protokolde de adının verileceği belirtilen Kültür Merkezi'ne adının verilmemesi ve açılışında kendisine ve ailesine teşekkür edilmemesi üzerine eşi ve çocuklarıyla salonu terk etti.

Denizli'nin tanınmış ailelerinden, Aslı Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kasapoğlu, geçen yıl mayıs ayında Pamukkale Üniversitesi Kültür Sanat Merkezi'nin yapımı ve tefrişatı ile Tüp Bebek Ünitesi, Kemik İliği ve Kök Hücre Ünitesi'nin tefrişatını üstlendi. Üniversitenin eski Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ile protokol imzalayan Kasapoğlu, 1 milyon 250 bin lira bağış yaptı. Dönemin rektörü Prof. Dr. Ardıç, protokol töreninde sanat merkezinin tefrişatını üstlenen hayırsever işadamının ismini sanat merkezine vereceklerini açıkladı. Hayırseverin isminin yapılacak sanat merkezine verileceği basın önünde imzalanan protokole de eklendi.

DEVLET TİYATROLARI OYUNUYLA AÇILDI

Kasapoğlu, yapılan protokolle kentte şu ana kadar sanat alanına en yüksek maddi desteği sağlayan hayırsever oldu. Yapımı yaklaşık bir yılda tamamlanan 550 kişi kapasiteli sanat merkezinin sahne ve akustik yapısının uluslararası standartlara uygun olması nedeniyle, Devlet Tiyatroları (DT)oyunlarını burada sergilemek için Rektörlüğe başvurdu. Rektörlük talebe olumlu yanıt verdi. Sanat Merkezi'nin açılışının Denizli Devlet Tiyatroları'nın kentteki ilk oyunla gerçekleştirilmesine karar verildi. Merkez, 'Kantocu' adlı oyunun dün gece sahnelenmesiyle açıldı.

BİR TEŞEKKÜR BİLE EDİLMEYİNCE SALONU TERK ETTİ

Açılış törenine, hayırsever işadamı Hasan Kasapoğlu ve ailesinin, protokol konuşmalarının ardından salonu terk etmesi damga vurdu. Kasapoğlu, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan ve Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in konuşmalarını dinledi. Konuşmalarda adından söz edilmemesi ve teşekkür edilmemesi üzerine Kasapoğlu, eşi Nilgün, oğlu ve kızıyla birlikte salonu terk etti.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Kasapoğlu'nu cep telefonundan arayarak, "Bu sanat merkezi biz sanatçılar için çok önemli. Yaptığınız desteğin bizim için ne kadar önemli olduğunu bilemezsiniz. O yüzden biz devlet tiyatroları olarak oyun sonunda size teşekkür etmek istiyoruz" diyerek geri dönmesi ricasında bulundu, ancak Kasapoğlu kabul etmedi.

Kantocu isimli müzikalin sahnelenmesinin ardından DT Genel Müdürü Lemi Bilgin sahneye çıkarak, salonun yapımına destek olan Hasan Kasapoğlu'na minnet borçlu olduklarını söyledi.

'SALONU ÖVDÜLER, ADIMIZI ANMADILAR'

Olayın ardından bugün yazılı basın açıklaması yapan hayırsever işadamı Hasan Kasapoğlu, Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın Şubat ayında rektör seçilmesi ve sanat merkezinin tamamlanmasının ardından anlaşılmaz bir tutumla karşılaştıklarını belirtti. Kasapoğlu şöyle dedi:

"Rektör Hüseyin Bağcı, açılıştan birkaç hafta önce üniversite bünyesinde bulunan bir binanın özel isimle anılamayacağını tarafımıza sözlü olarak bildirdi. Bunun üzerine kendisine üniversite ile yapılan protokol metni ve şartları hatırlatıldı. Daha sonra tören programından açılışın kaldırıldığını ve davetiyelerde salonun Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi olarak anılmadığını gördük. Bu duruma tepki olarak törene katılmama kararımız üzerine Rektör Bey özel telefonumdan aradı. Yanlış anlaşıldığını dile getirerek özür diledi beni ve ailemi ertesi günkü törene katılmaya ikna etti. Gündüz düzenlenen tören iptal edilince akşamki programa valiliğin davetiyle ailem ile birlikte katıldık. Ancak ne yazık ki, konuşma yapan Rektör Bey dahil beş yetkili yeni yapılan salondan övgülerle bahsederken, hiçbiri tarafımıza nezaketen bir teşekkür dahi etmedi. Bunun üzerine tepki olarak, salonu terk etmek zorunda kaldık."

ONB(AÖ/COŞ) - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'de Hayırsever İşadamından 'isim' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement