Depremin Hatice Öğretmeni Unutulmadı - Son Dakika
Güncel

Depremin Hatice Öğretmeni Unutulmadı

Depremin Hatice Öğretmeni Unutulmadı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 27 Haziran 1998'de meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki deprem sırasında çöken apartmanın enkazı altından 72 saat sonra kurtarılan emekli öğretmen Hatice Eker, "Öğretmenler Gürnü"nde unutulmadı.

23.11.2012 15:14

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 27 Haziran 1998'de meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki deprem sırasında çöken apartmanın enkazı altından 72 saat sonra kurtarılan emekli öğretmen Hatice Eker, "Öğretmenler Gürnü"nde unutulmadı.

Kurtkulağı Belediye Başkanı Bekir Yılmaz, Kurrtkulağı Orhan Ekinci İlköğretim Okulu Müdürü Veysel Demir, öğretmen ve bazı öğrenciler, 1998'de meydana gelen Ceyhan depreminde yanı başında 19 yaşındaki kızını Emel Ayça'yı kaybeden ve kendisi de sakat kalan Hatice öğretmenin, öğretmenler gününü kutlamak için ziyaret etti.

Hatice öğretmene çiçek vererek öğretmenler günün kutlayan Başkan Yılmaz, "Öğretmenlerimiz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirmekle büyük bir görev üstlenmişlerdir. Bize de düşen sadece 24 Kasım'da değil her gün onları hatırlamaktır. 24 Kasım öğretmenler günü, Hatice öğretmenimiz başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun. Onu hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.

Unutulmadığı ve öğretmenler gününde hatırlandığı için büyük mutluluk yaşadığını söyleyen emekli öğretmen Hatice Duman ise "Başta belediye başkanımız olmak üzere, okul müdürümüz, öğretmen ve öğrencilerime beni hatırlayıp ziyaret ettikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Duman, 27 Haziran 1998'de Ceyhan'da meydana gelen 6,3'lük depremde 19 yaşındaki kızı Emel Ayça'yı yanı başında enkaz altında kaybettiğini belirterek o anı şöyle anlattı:

"Birkaç saniyede içinde bulunduğumuz 6 katlı apartman yerle bir olmuştu. Kızımla yan yanaydık. Elimi uzatsam tutacak bir pozisyondaydık. Anne nasılsın dedi. İyimi dedim ben de. En son hık diye bir sesini duydum, uyudu diye düşündüm. Daha 19 yaşındaydı ölümü ona yakıştırmadım. Kızıma seslendim ama cevap vermedi. Uyuyor sandım. Meğerse o an hayatını kaybetmiş. Son sözleri de 'anne hakkını helal et' olmuştu. Helalleştik."

Depremden 72 saat sonra enkazdan kurtarıldığını söyleyen Duman, uzun süren bir tedavi gördüğünü belirterek, "Sağ ayağım bilek ve diz arasından kesildi. Sol ayağımda da çok ciddi bir hasar var. Şimdi yürümekte büyük zorluk çekiyorum. Hatta yürüyemiyorum. Bu olayın ardından eşim de benden ayrılıp başka biriyle evlendi. Ama ben hayata küsmedim. 3 oğlum vardı, hepsini evlendirip yuva sahibi yaptım" diye konuştu.

Okulu müdürü Veysel Demir, öğretmenlerden Lalehan Doğan ve öğrenciler, Hatice öğretmenin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Depremin Hatice Öğretmeni Unutulmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement