DES Başkanı Kaya'dan Annelere Ziyaret - Son Dakika
Güncel

DES Başkanı Kaya'dan Annelere Ziyaret

DES Başkanı Kaya\'dan Annelere Ziyaret

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya, barış annelerini ziyaret ederek taleplerine tercüman oldu.

24.06.2014 20:13

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya, Barış Anneleri platformunu ziyaret ederek onları dinledi. Kaya annelerden aldığı izlenim ve beklentileri aktardı.

"BARIŞ İSTİYORUZ"

Annelerin bütün taleplerini desteklediklerini ifade eden Kaya, 'Barış istiyoruz' diye haykıran annelerin gözyaşlarının artık akmaması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Bir buçuk yıldır süregelen barış sürecinin herkese nefes aldırdığını aktaran Kaya, insanların ölmemesinin bir teselli olduğunu ifade etti. Ancak bu sene açılan demokratik paket benzeri yasal düzenlemelerin seri bir şekilde yapılması gerektiğini dile getiren Kaya, kamuoyuna inandırıcı bir çalışmanın olduğu gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

"ÇOCUKLARIMIZIN CEZA EVLERİNDEN SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYORUZ"

"İki bini aşkın çocuk cezaevinde ve çoğunluğu Kürt çocukları kimisine ağır cezalar verilmiş, kimisi cezaevinde tutuluyor" diyen Diyarbakır Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Eyüphan Kaya şunları söyledi:

"Bir an evvel bir yasal düzenlemeyle bu çocukları salıvermek lazım, okula göndermek lazım. Çocuklar bu sürecin mağdurları olduğu kadar aynı zamanda kin ve nefret duygularıyla yetişiyorlar. Bir an evvel bu çocukları devletle milletle barıştırmak lazım, aileye kazandırmak lazım. Artık anneleri fazla ağlatmayın!

"HASTA MAHKÛMLARIN SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYORUZ"

Kamuoyunun bildiği gibi yaşam mücadelesini veren hasta mahkûmlarımız var. Düzenli tedavi olamadıkları gibi cezaevi stres ve sıkıntısı hastalıklarını daha da ağırlaştırıyor. Bu sağlık durumu cezaevi şartlarına elverişli olmayan hükümlü ve tutukluların derhal bırakılması lazım.

"DAĞDAKİ GENÇLERİMİZİN AİLE OCAĞINA İNMESİ İÇİN YASAL ZEMİN İSTİYORUZ"

İlginçtir askerin şefkatli ilgisiyle dağda inen çocuğa 45 yıl ceza verildi acaba birileri bu çocukların dağdan inmesini istemiyor mu? Adli suça bulaşmamış, katl-u kitala karıştığı ispatlaşmamış tüm gençlerin dağdan inmesi için yasal düzenleme hazırlamak gerekir.

"GRUBU TBMM'DE BULUNAN DÖRT PARTİDEN DE KATKI BEKLİYORUZ"

Ey AK Parti, CHP, MHP ve HDP kalıcı bir barışın sağlanması için el ele verin, bu halk onun için sizi Meclise göndermiş, tarihi misyonunuzu yerine getirmede geç kalmayın. Bu derdin kederin azalması için sizin de bir katkınız olsun. Bu millet barışı içselleştirmek üzereyken, siyasi emelleriniz uğruna geciktirmeyin.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel DES Başkanı Kaya'dan Annelere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement