Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

Dha İstanbul Bülteni - 2

(EK BİLGİLERLE YENİDEN) MOTOSİKLET UZMANI, MOTOSİKLETİYLE YAPTIĞI KAZADA ÖLDÜ"ALTIN ELBİSELİ ADAM" MOTOSİKLET KONUSUNDA AKLA GELEN İLK İSİMLERDENDİ15 Temmuz Şehitler köprüsü Beşiktaş ayırımında bir otomobilinden inip ters istikametteki yola atlayan yayaya çarpan Barkın Bayoğlu...

25.07.2017 12:36

(EK BİLGİLERLE YENİDEN) MOTOSİKLET UZMANI, MOTOSİKLETİYLE YAPTIĞI KAZADA ÖLDÜ

"ALTIN ELBİSELİ ADAM" MOTOSİKLET KONUSUNDA AKLA GELEN İLK İSİMLERDENDİ

15 Temmuz Şehitler köprüsü Beşiktaş ayırımında  bir otomobilinden inip ters istikametteki yola atlayan yayaya çarpan Barkın Bayoğlu kaldırıldığı hastanede, çarptığı yaya Buğra Erdem olay yerinde hayatını kaybetti.

Ramazan EĞRİ, İstanbulDHA

Motosiklet tutkunlarının yakından tandığı bir isim, motosiklet uzmanı Barkın Bayoğlu,  15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışında motosikletiyle yaptığı kazada hayatını kaybetti. Bayoğlu'nun, bir otomobilden  inip ters istikametteki yola atlayan Buğra Erdem adlı yayaya çarpmasıyla meydana gelen kazada yaya olay yerinde, Bayoğlu ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

02.00 SIRALARINDA ÖNÜNE YAYA FIRLADI

Edinilen bilgiye göre kaza Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçiş istikametinde meydana geldi. Bayoğlu, 02.00 sıralarında köprüyü geçip Beşiktaş ayrımına girdiği sırada, ters istikamette duran otomobilden inip önüne atlayan yayaya çarptı.

Buğra Erdem adlı yaya olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan 42 yaşındaki motosiklet tutkunu ambulansla hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı hayatını kaybetti.  Haberi alan Bayoğlu'nun arkadaşları hastaneye akın etti. Bayoğlu'nun yarın toprağa verileceği öğrenildi.

BARKIN BAYOĞLU KİMDİR?

Motosiklet uzmanı Barkın Bayoğlu, 1975 yılında İstanbul'da doğdu. Eğitiminin bir kısımını İngiltere'de gördü. 2007-2009 yılları arasında sektör dergilerinde motosiklet editörlüğü yaptı. Barkın Bayoğlu, hazırladığı motosiklet incelemeleri ve motosikletlerle ilgili teknik konuları içeren videolarını YouTube'da 'Altın Elbiseli Adam' ismiyle yayınlıyordu.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Hastanede bekleyen arkadaşları

arkadaşı ibrahim öcal'la röp

Bayoğlu'nun kendi yayınladığı videosu

Bayoğlu'nun fotoğrafları

dhafeed

===============

CUMHURİYET GAZETESİ DAVASINDA İKİNCİ GÜN...

Haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

Gazeteciler Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Musa Kart'ın sanıkları arasında bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik 19 sanıklı davanın ikinci duruşması görülüyor.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, gazeteci Ahmet Şık'ın aralarında bulunduğu 12 tutuklu sanık getirilirken; çok sayıda avukat da duruşmada hazır bulundu. CHP'li milletvekili Mahmut Tanal, Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar ile birlikte sanık yakınları ve çok sayıda yabancı basından temsilcileri de duruşmayı izledi.

Duruşmaya gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun savunması ile devam ediliyor. Sabuncu savunmasına, "Bu dava bütün gazetecilere bir gözdağı davasıdır. Türkiye'de bağımsız gazeteciliğin bedeli tutuklanmaktır" diyerek başladı. İlk duruşmada Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, gazetenin Yayın Danışmanı Kadri Gürsel ve karikatürist Musa Kart savunmalarını yapmıştı.

CEZA İSTEMLERİ

İddianamede, PKK terör örgütü elebaşlarından Cemil Bayık ile Kandil'de yaptığı röportaj, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlerle telefon görüşmesi yapması ve bu görüşmeyi haberleştirmesi, MİT TIR'ları savcısının cezaevinden gönderdiği yazıyı haberleştirmesi ve sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımları delil gösterilen gazeteci Ahmet Şık'ın "PKK ve DHKP/C Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etmek" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Halen yurtdışında olan Can Dündar ile birlikte Mehmet Murat Sabuncu, Mehmet Kadri Gürsel, Aydın Engin, Bülent Yener ve Günseli Özaltay'ın da "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" suçundan 7,5 yıl 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Mehmet Orhan Erinç ve Önder Çelik'in "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" ve "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçlarından ayrı ayrı 11,5 yıldan 43 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüpheliler Bülent Utku, Hacı Musa Kart, Hakan Karasinir, Mustafa Kemal Güngör, Hikmet Aslan Çetinkaya'nın ise "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" ve "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçlarından 9,5 yıldan 29 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi. Şüpheliler Güray Tekinöz ve Turhan Günay'ın "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" ve "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçlarından 8,5 yıldan 22 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. Twitter'daki "jeansbiri" hesabının sahibi Ahmet Kemal Aydoğdu'nun da "Silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak" suçundan 15 yıldan 22,5 yıla; firari şüpheli İlhan Tanır'ın "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep edildi.

İLK TUTUKLAMADAN BU YANA 9 AY GEÇTİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca "FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve karikatürist Musa Kart'ın da bulunduğu 9 kişi, 5 Kasım 2016'da tutuklandı. Hakkında yakalama kararı bulunan gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ise yurtdışından geldiği gün gözaltına alınarak 12 Kasım'da tutuklandı. Ayrıca yurt dışında bulunan Can Dündar hakkında yakalama kararı çıkarıldı. "Aksilahlanma" etiketiyle başlattığı kampanya 22 Ekim'de Cumhuriyet Gazetesi'nde manşet yapılan ve "JeansBiri" kullanıcı adıyla bilinen Ahmet Kemal Aydoğdu 22 Kasım'da, gazeteci Ahmet Şık ise 30 Aralık 2016'da tutuklandı.

===================

15 TEMMUZ'DA TAKSİM'i İŞGAL EDEN ASKERLERİN DAVASI... (1)

Haber: Serpil KIRKESER/ İSTANBUL DHA

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Taksim Meydanı'nın işgal edilmesi ve çıkan olaylarda 39 kişinin yaralanmasına ilişkin  11'i tutuklu  99 askerin yargılandığı davada tutuklu sanık Mustafa Karademir savunma yaptı. 15 Temmuz'da üsteğmen olarak görev yapan sanık Karademir, darbe girişiminden haberdar olmadığını, darbe girişimini öğrendikten sonrada teslim olduklarını savundu.

11 TUTUKLU SANIK DURUŞMADA HAZIR BULUNDU

Silivri Cezaevi'nin karşısında bulunan binada İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen 2. duruşmada 11 tutuklu sanık ile 2 tutuksuz sanık hazır bulundu. Terör saldırısı olacağı gerekçesiyle 15 Temmuz'da Taksim'e takviye ekip olarak gönderildiklerini söyleyen sanık Karademir, "Taksim'de vatandaşlar cep telefonlarını bana gösterdi ve darbe girişimi olduğunu o an öğrendim. Darbeyle alakalı tarafıma bir bilgi verilmemiştir. Biz farkında olmadan bir tuzağın içine gönderildik" dedi.

"DARBEYLE ALAKALI TARAFIMA BİR BİLGİ VERİLMEMİŞTİR"

Darbe girişimini öğrendikten sonra darbenin parçası olmamak için polise teslim olduklarını belirten sanık Karademir, "Amacımız darbe olsaydı o kadar teçhizatla yanımızda kuş uçurmazdık. Reina saldırganın tek silahla yaptığı katliam herkesin malumudur. Darbeye hizmet edecek hiçbir eylemimiz olmamıştı. Dünyanın hangi yerinde darbe bilinciyle hareket eden bir askerin silahı alınmıştır. Bunun izahı mümkün değildir. Taksim'de de kimseye zarar vermedik" ifadelerini kullandı.

"1 DOLARIM DA MİLYAR DOLARIM DA YOK"

İddianemeyi eleştiren sanık Karademir, "Bankasya'da hesabım yok. Örgütün gizlik haberleşme programlarını kullanmadım. 1 dolarım da, milyar dolarım da yok. 12 aydır tutukluyum. Beraatimi ve tahliyemi talep ederim" şeklinde konuştu. Duruşmaya öğle arası verildi.

Görüntü Dökümü:

-------

Taksim'e çıkan askerlerin arşiv görüntüsü

===================

MAAŞINI ALAMAYAN VİNÇ OPERATÖRÜNDE METRELERCE YÜKSEKTE EYLEM

Ramazan EĞRİ/ İstanbul DHA

Kartal'da Yusuf Tektaş isimli vinç operatörü maaşını alamadığı için evine icra geldiğini iddia ederek çalıştığı inşaat vincine çıkarak eylem yaptı.

Atalar Mahallesi'nde yapımı süren bir sitede vinç operatörü olarak çalışan Yusuf Tektaş, 4 aydır maaşını alamadığı öne sürerek protesto gösterisi yaptı. Vincin taşıma halatlarını inşaatın bulunduğu sokağa indiren Tektaş, vinç demirleri üzerine çıkarak maaşını alamazsa atlayacağını söyledi. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri çağrıldı.

Site inşaatını yapan firmanın yetkilileri, vinç operatörünün bağlı olduğu taşeron firmaya ödeme yaptıklarını ancak operatörün kendi firmasından ödeme alamadığını öne sürdüler.

Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri inşaat firması yetkilileri ile görüştükten sonra ödemenin yapılacağını Tektaş'a bildirdi. Ödemenin yapılacağını öğrenen vinç operatörü eylemini sonlandırarak aşağı indi. Yusuf Tektaş ifadesi alınmak üzere Kartal Polis Merkezi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Tektaş'ın telefonla görüşmesi

Polis ve itfaiye ekiplerinin gelmesi

Eyleme kalkışan kişinin vinçten inmesi

Güvenlik ile Tektaş'ın arasında çıkan gerginlik

Tektaş'ın polis aracına bindirilmesi

Detaylar

===================

AĞVA'DA HAYVAN KATLİAMI; MANDALARI SİLAHLA VURUP GÖVDELERİNİ ÇALDILAR

Ali AKSOYER/ İstanbul DHA

Şile'de arazide otlayan bir manda sürüsü silahlı kişiler tarafından vurularak öldürüldü. Saldırganlar vurdukları mandaların kafalarını kestikten sonra gövdelerini alarak kaçtı. Mandaların sahibi Cengiz Akdeniz "Onlara nasıl kıydılar bilmiyorum. Hepsini başlarından silahla vurarak öldürmüşler. 3'nün daha yeni doğmuş yavrusu vardı. O yavrulara sürüde bulunan diğer dişiler sahip çıkıp emzirmeye başladı. Suçluların bulunmasını istiyorum." dedi.

Şile Ağva 'da Çataklı Köyü'nde arazide otlayan 7 mandayı başlarından vurarak öldüren şüpheliler, başlarını kesip etlerini kamyonlara yükleyerek çaldı. Hayvanlarının cesetlerini 5 gün arazide  aradıktan sonra bulan Cengiz Akdeniz "Mandalar geri dönmeyince üzerine aramaya başladım. 5 gün her yerde hayvanlarını aradım. Bir süre sonra hayvanlarının bir bölümünün Kalemli Köyü yakınında görüldüğünü öğrendim." dedi. Kalemli yakınlarındaki arazide hayvanlarının bir bölümünü bulduğunu,7 tanesinin kayıp olduğunu, bulduğu hayvanlarının içinde bulunan 3 yavrunun da annelerinin ortada olmadığını tespit etti. Bunun üzerine çevre köylülerinde yardımıyla yeniden arama başlatıldı

KAYIP HAYVANLARIN BAŞLARINDAN VURULARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ OLARAK BULUNDU

5 günlük aramanın ardından kayıp hayvanlar ormanlık alanın içinde bulunan bir arazide 20-30 metre arayla başlarından silahla vurularak öldürülmüş olarak bulundu. Şüphelilerin hayvanları başlarından vurarak öldürdükten sonra başlarını kestikleri, etlerini karkas et şekline getirerek kamyonlara yükleyerek çaldıkları tespit edildi.

YENİ DOĞMUŞ YAVRULARI OLAN HAYVANLARI ÖLDÜRMÜŞLER

Sürüsünden geriye kalan hayvanları ahırıra götüren Cengiz Akdeniz "Bunu yapan insan olamaz, onları sütü için besliyordum. 3'nün yavruları vardı. Sanırım yavruları çok fazla et vermeyecekleri için öldürmemişler. Bu yavrulara katliamdan kurtulan sürüdeki diğer dişiler sahip çıktı. Onları emziriyorlar." dedi.

KAFALARINI KESİP ETLERİ ÇALMIŞLAR

Hayvanları öldürdükten sonra onların baslarını kesip derisini yüzüp etleri çalmışlar geriye kalan parçaları arazide bırakmışlar. Hayvanlardan geriye kalanları vahşi hayvanlar yemiş. Etleride kamyon yada kamyonetlere yükleyerek çalmışlar. Suçluların bir an önce bulunmasını istiyorum." dedi.

GEÇEN YILDA BENZER BİR OLAY YAŞANMIŞ

Öte yandan aynı köyde hayvancılık yapan Fatih Yamak, geçen yılda benzer bir olay yaşandığını söyleyerek"Bir yıl öncede köyümüzde yine bir manda eti için silahla öldürüldü. Muhtemelen bunu yapan aynı kişiler. Bu olay olduğundan beri hayvanlarımı artık tek başlarına otlatmaya çıkarmıyorum. Hayvanlara bunu yapan karşısına çıkan birini de öldürebilir." dedi. Köyde yaşayan bir başka hayvancı Mustafa Yurtseven ise "Bunu yapanları para için bu hayvanları katletmişler. Ancak geriye kalanlan insanları ne durumda bıraktıklarını düşünmüyorlar. Bu nedenle yetkililerden bunu yapan insanların yakalanması için çalışmalarını istiyoruz." dedi.

JANDARMA SUÇLULARI YAKALAMAK İÇİN OPERASYON BAŞLATTI

Öte yandan Jandarma Komutanlığı tarafından suçluları yakalamak için soruşturma başlatıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde yaptıkları incelemede delil olabilecek malzemeleri toplayarak inceleme altına aldı. Şüphelileri yakalamak için operasyonların sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Akdeniz ile röportaj

Yavru mandaların görüntüsü

Olayın gerçekleştiği ormanlık alanın havadan görüntüsü

Detaylar

====================

HALİÇ KÖPRÜ ÇIKIŞINDA MOTOSİKLET KAZASI: 1 YARALI

Hasan YILDIRIM, İstanbulDHA

D-100 Karayolu Okmeydanı yol ayrımında otomobil ile motosikletin karıştığı trafik kazasında motosiklet sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü, ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza, Haliç Köprü çıkışı Okmeydanı yan yolda saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir aracın sıkıştırdığı otomobil sürücüsü sağ tarafa manevra yapınca Önder Asker'in kullandığı motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü yola savrularak yaralandı. Kazaya karışan otomobil sürücüsü durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yerde yatan yaralı sürücüyü ambulans ile Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

Kazayı gören motosiklet sürücüleri de yol kenarında durarak yaralı sürücüye yardım etti. Motosiklet sürücüleri yaralı arkadaşlarına moral verdi.

Bir otomobilin kendini sıkıştırdığını ve kazaya neden olduğunu iddia eden otomobil sürücüsü Rıdvan Karacan " Biz yoldan giderken soldan bir araç bizi sıkıştırdı. Motosiklet  de yandan geliyordu. Aynadan vurdu. Düştüğünü fark edince durduk yardım ettik. Ambulans geldi yaralı hastaneye kaldırıldı" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------------

Yerde yatan yaralı motosiklet sürücüsü

Sağlık ekiplerinin yaralı sürücüye müdahale etmesi

Yolda duran motorcuların yaralı sürücünün başında beklemeleri

Yaralının sedyeye alınarak ambulansa konulması

Kazaya karışan otomobil

Otomobil sürücüsü ile röp.

Genel ve detaylar

====================

KÖPEĞE KAPTIRDIĞI ÇANTASINI UZUN UĞRAŞLAR SONUCU ALABİLDİ

Haber - Kamera: Ersan SAN/ İstanbul DHA

Taksim'de bir genç, gölgede yatan köpeğin kaptığı çantasını çevredekilerin de yardımıyla uzun uğraşlar sonucu alabildi.

Taksim Meydanı'nda dün 14.00 sıralarında adının açıklanamasını istemeyen bir kişi, sıcaktan bunalarak gölgede kaldırım üzerinde uzanan iki köpekten birine yaklaşarak sevmek istedi. O anda köpek bu kişinin omzundaki çantayı ısırarak kendine doğru çekti ve ayaklarıyla üzerine bastırdı. Köpek, çantasını kurtarmak isteyen gencin üzerine atlayarak kolundan ısırdı. Genç bu sefer, sucuklu simit getirip köpeğin çantadan uzaklaşmasını sağlamak istedi. Köpek buna rağmen çantayı bırakmadı. Çevredekiler de seferber olup çantayı köpekten almak için uzun uğraşlar verdi. Bir süre sonra köpek çantayı bırakarak kendisine bağıran gencin üzerine koştu. Bu sırada bir kadın çantayı yerden alarak sahibine verdi. Yaklaşık yarım saat süren uğraşın ardından çantasına kavuşan genç, o anları görüntüleyen DHA muhabirinin "Çantada ne vardı?" şeklindeki sorusuna gülerek, "bomba vardı, bomba gibi bir çantaydı" şeklinde cevap verdi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Köpeğin Ayaklarıyla çantaya bastırması

-Gencin çantasını almaya çalışması

-Köpeğin genci kolundan ısırması

-Gencin köpeği sucuklu simitle çantadan uzaklaştırmaya çalışması

-Çevredekilerin çantayı kurtarmak için seferber olması

-Köpeğin yerinden kalkarak çanta sahibi genci kovalaması

-Bir kadının yerdeki çantayı alması

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement