Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI (EK)1)BAŞKAN KAYA BELEDİYEYE KENDİSİ GELDİVan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde polis önce Kaya'nın Halilağa Mahallesi'nde bulunan evine geldi.

17.11.2016 09:38

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI (EK)

1)BAŞKAN KAYA BELEDİYEYE KENDİSİ GELDİ

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde polis önce Kaya'nın Halilağa Mahallesi'nde bulunan evine geldi. Evde arama yapıp burada kimseyi bulamayan polisler aramayı tamamlayıp Van Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Belediye Başkanı Kaya da avukatı ile birlikte aramaların yapıldığı Büyükşehir Belediyesi'ndeki makamına geldi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis makam odasında arama yaptıktan sonra Kaya'yı gözaltına aldı. Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Kaya'nın sorgusu sürüyor.

12 KİŞİ GÖZALTINDA

Bu arada, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Kaya ile birlikte aynı soruşturma kapsamında Erciş ilçesinde 8, Van'da ise 4 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

VAN/DHA

==============================================

2)FIRAT KALKANI'NDA 63 HEDEF VURULDU

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın 60, PKK/PYD'nin ise 3 merkezi karadan ateş altına alınarak imha edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 86 günden bu yana yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütleri DEAŞ'ın 60, PKK/ PYD'nin ise 3 merkezi karadan hedef alınarak vuruldu. Hava harekatı düzenlenmeyen harekatta 207 mahalde denetim ÖSO'ya geçti, 1720 kilometrekarelik alan terör örgütü DEAŞ'tan temizlendi. Çatışmalarda ÖSO'nun 2 askeri yaşamını yitidi, 8'i de yaralandı. Genel Kurmay Başkanlığı tarafından harekatın son durumuna ilişkin yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 2 muhalif şehit olmuş, 8 muhalif yaralanmış. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 207 meskun mahalde yaklaşık 1720 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 60 DEAŞ ve 3 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, DEAŞ ve PYD/PKK mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Hava kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından hava harekatı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak 'yerde bekler' uçak görevlendirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından da hava harekatı icra edilmemiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı tespit ve imha timlerimiz tarafından 19 el yapımı patmayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve 1575 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

KİLİS/DHA

======================================================

3)BOŞANDIĞI KARISINI ÖLDÜRDÜ, CANINA KIYDI

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, Mustafa Savun cadde üzerinde tartıştığı boşandığı eşi Fatma Elif Uysal'ı başından vurup öldürdükten sonra kendisine de ateş etti. Hastaneye kaldırılan Mustafa Savun'da hayatını kaybetti. Karabağlar Gökdere Caddesi, Adnan Kahveci Parkı yakınlarında yaşanan olayda, 44 yaşındaki Mustafa Savsun, boşandığı eşi 37 yaşındaki Fatma Elif Uysal'la, tartışmaya başladı. Nedeni bilinmeyen tartışma sırasında Savsun, yanında bulunan tabancayla ilk olarak Fatma Elif Uysal'ı başından vurdu. Ardından da kendi başına tek el ateş etti. Olaya tanıklık eden çevredeki vatandaşların bilgi vermesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin kontrollerinde talihsiz kadının hayatını kaybettiği belirlendi. Ağır yaralı olarak Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mustafa Savsun da kurtarılamadı. Polisin ilk incelemesinde, tabancanın Fatma Elif Uysal'ın elinin hemen yanında olmasından dolayı olayı onun gerçekleştirdiği üzerinde duruldu. Ancak ekiplerin yaptığı kısa süreli araştırma ve görgü tanıklarının ifadesi sonrasında Uysal'ın boşandığı kocası tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Savcılık incelemesinden sonra Mustafa Savun ve Fatma Elif Uysal'ın cesetleri Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cinayet Büro Amirliğinini de olayın neden işlendiğini belirlemek için araştırmalarının sürdüğü açıklandı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Olay yerinden görüntü.

Polisin araştırmalarından görüntü.

İZMİR/DHA

=================================================================

DOĞU'DA KARLI GÜNLER

4)POSOF ' TA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

UZUN bir süredir bahar havasının yaşandığı Doğu'da kar yağışı yeniden yüzünü gösterdi. Güne karla uyananlar kışlıklarını giyerek dışarı çıktı.

Erzurum'da dün akşam saatlerinde başlayan yağmur gecenin ilerleyen saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzurum, Kars ve Ardahan'a yağan kar fazla etkili olmazken, kayak sezonunu açmaya hazırlanan Palandöken ve Sarıkamış' taki otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü. Belediyenin karla mücadele ve İl Özel İdare ekipleri kar yağışının etkili olduğu bölgelered çalışmalırını sürdürdü. Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları, kar yağışı ve soğuk hava konusunda uyardı. Yetkililer, yağışlarla beraber hava sıcaklıklarında önümüzdeki günlerde 3 ile 5 derece arasında düşüşler yaşanacağını belirtti. Ardahan' ın Posof ilçesinde okullar 1 gün tatil edildi

Görüntü Dökümü

------------------------

-Şehir merkezinde kar çalışması

-Kent merkezinden genel ve detay

-Durakta otobüs bekleyenler

(Haber-Kamera: Turgay İPEK/ ERZURUM,

======================================================

5)BAŞKAN KAYA BELEDİYEYE KENDİSİ GELDİ

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde polis önce Kaya'nın Halilağa Mahallesi'nde bulunan evine geldi. Evde arama yapıp burada kimseyi bulamayan polisler aramayı tamamlayıp Van Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Belediye Başkanı Kaya da avukatı ile birlikte aramaların yapıldığı Büyükşehir Belediyesi'ndeki makamına geldi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis makam odasında arama yaptıktan sonra Kaya'yı gözaltına aldı. Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Kaya'nın sorgusu sürüyor.

12 KİŞİ GÖZALTINDA

Bu arada, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Kaya ile birlikte aynı soruşturma kapsamında Erciş ilçesinde 8, Van'da ise 4 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

BİLGİ İÇİN

VAN/DHA

=======================================================

6)RAHMİNDE UNUTULAN SARGI BEZİ, GENÇ ANNEYİ ÖLDÜRDÜ

İZMİR'de, sezaryenle yaptığı doğum sırasında rahminde sargı bezi unutulan, yaşadığı acılar nedeniyle gittiği doktorların ağrının normal olduğunu söylediği belirtilen 22 yaşındaki Harika Kanık, altı ayda oluşan iltihabın, tüm vücudunu sarması üzerine, ameliyat edilmesine rağmen yaşamını yitirdi. Eşi Figani Kanık, "Doğumu yaptıran doktor, 'sezaryen ağrısı' dedi bize ağrı keseci verip gönderdi. Eşimin ölümünün hesabının verilmesi lazım" dedi. Acılı aile, hem doktor hem de hastane hakkında suç duyurusunda bulundu. Buca'da oturan Harika Kanık, çocukluk aşkı olan özel güvenlik görevlisi 26 yaşındaki Figani Kanık'la iki yıl önce evlendi. Çiftin mutluluğu Harika Kanık'ın hamile kalıp geçen nisan ayında özel bir hastanede doğum yapmasıyla daha da arttı. Ancak, sezaryenle gerçekleşen doğumun ardından annelik heyecanı yaşayan Harika'nın karnındaki ağrılar ve halsizliği bir türlü geçmedi. Birkaç kez gittiği doğumu yaptıran kadın doğum uzmanı doktor Ü.Ç., iddiaya göre ağrıların sezaryenden kaynaklandığını söyleyip ağrı kesici almasını önerdi ve evine gönderdi.

GERÇEK 6 AY SONRA AMELİYATLA ORTAYA ÇIKTI

Rahatsızlıktan kurtulmak için çare arayan Harika Kanık'ın ağrısına teşhis konulamadı. Altı ay boyunca yaşanan sağlık sorunları sonrasında doğumu yaptıran doktor Ü.Ç., son olarak Harika Kanık'ı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderdi. Burada tedaviye alınan Harika Kanık'ın kanında yüksek oranda iltihap çıktı. İltihabın tedavi yöntemlerine rağmen azalmaması üzerine Harika Kanık'ın ameliyata alınmasıyla, gerçek anlaşıldı. Özel hastanede doğumu gerçekleştiren Ü.Ç.'nin, Harika Kanık'nın rahminde sargı bezini unuttuğu, bunun zaman içerisinde rahim duvarına yapışmasıyla oranın parçası gibi algılandığı ve vücutta iltihaplanmaya neden olduğu belirlendi. Doğumdan 6 ay sonra yapılan ve bir saat sürmesi öngörülen ameliyat 6 saat sürdü. Farklı bölümlerde uzmanlaşmış cerrahların da çağırıldığı ameliyatta, Harika Kanık'ın rahminin tamamı ile idrar kesesinin bir bölümü alındı. Operasyondan sonra yoğun bakım ünitesinde uyutulan Harika Kanık, vücuduna yayılan iltihabın organlarında yarattığı tahribat nedeniyle, 8 gün sonra, geçen 23 Ekim'de hayatını kaybetti.

AİLESİ SORUMLULARIN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Acı olay sonrasında yıkılan Harika Kanık'ın eşi ve diğer yakınları, 6 ay boyunca sorunun çözülememesinden dolayı yaşadıklarına isyan etti. Aile adına avukatları, başta doğumu yaptıran doktor olmak üzere sorumluluğu bulunan kurum ve kişiler hakkında hem savcılığa suç duyurusunda bulundu hem de tazminat davası açtı. Harika Kanık'ın dünyaya getirdiği ve 'Seher' ismini verdiği kızına, üzücü olayın ardından 'Harika' adı da konuldu. Yaşanan acıdan annesiz kaldığından habersiz olan 7 aylık kızını kucağına alan Figani Kanık, "Bu yaşanan olayın sorumluları ceza almalı. Buradan Sağlık Bakanı, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Bu olayda kusuru bulunanlar cezalandırılsın. Benim eşim evladını doya doya kucağına alamadı. Son zamanlarda emziremez duruma geldi. Büyük acı yaşadık, başkaları da yaşamaması için mutlaka hesap sorulmasını istiyorum" dedi.

Harika Kanık'ın babası Cavit Keskiner de yaşanan hatanın kabul edilemez olduğunu, bunun sorumlularının cezalandırılması gerektiğini söyledi. Ailenin avukatlarından Nilüfer Atılgan Balcı ise, aileye her türlü hukuki desteği verdiklerini, yasal çerçeveler içerisinde kimin üzerinde sorumluluk varsa hukuki yoldan mücadele edeceklerini söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------

Figani kanık ile röportaj.

Cavit Keskiner ile röportaj.

Avukat Nilüfer Atılgan balcı ile röportaj.

Çiftin fotoğraflarından görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM- Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement