1)DİYARBAKIR LİCE'DE 1 TON 190 KİLO AMANYUM NİTRAT VE 25 EL BOMBASI ELE GEÇİRİLDİ
DİYARBAKIR'ın Lice ilçesi kuzey doğusunda bulunan bölgede gerçekleştirilen operasyonda, 1 ton 190 kilogram amanyum nitrat, 25 adet el bombası ve çok sayıda patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Operasyonda, bölücü terör örgütü mensuplarına ait sığınak ta tespit edilirken, bulunan patlayıcılar, bulundukları bölgede imha edildi.
Valilikten yapılan açıklamada, Lice İlçesi kuzeydoğusunda bulunan dağlık ve kırsal alanda faaliyet yürüten ve bu bölgede bulunan yerleşim yerlerinde barınan, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla 20 Temmuz'da gerçekleştirilen, "Bayrak-56 Şehit J.Uzm.Çvş Gökhan Bayram" adlı operasyonun tamamlandığı belirtildi. Valilik açıklamasında devam ile şöyle denildi:
"Söz konusu operasyonda, 1.190 kg amonyum nitrat, 25 adet el bombası, 9 adet Yeasu marka büyük boy araç telsizi, 6 adet Yeasu marka el telsizi ve 150 adet elektrikli fünye gibi diğer mayın/EYP yapımında kullanılan malzemeler, dere yatağında 2 ayrı havalandırması bulunan 2 odalı, mutfak ve malzemelikten oluşan yaklaşık 20 metrekare büyüklükteki sığınak, el bombası ile elektrikli fünye imhası, yiyecek, giyecek, örgütsel doküman ele geçirildi. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."
Görüntü Dökümü:
--------------------------
-Patlayıcıların imhasına ait görüntüler
Haber-Kamera: DİYARBAKIR,-
===============================================
2)DEPREM BAHANE OTOSTOPLU TATİL ŞAHANE
İZMİR'den Bodrum'a otostop çekerek gelen üniversiteli iki genç, deprem korkusunu yaşadıktan sonra yolculuklarına 'Depremden Kaçıyos' yazılı pankart ile devam etti. Gençler Antalya'ya doğru gideceklerini söyleyerek, "Deprem bahane otostoplu tatil şahane" dedi.
Aileleri İzmir'de yaşayan, Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği 2'nci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Aydın Koç ile arkadaşı Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi Alper Kocar (19) bir hafta önce İzmir'den otostop yaparak yola çıkıp, Bodrum'a geldi. Deprem meydana geldiği saatlerde Kumbahçe sahilindeki plajda çadır kurup oturan gençler, sarsıntının korkusunu yaşadı. Tatillerine devam etmek için Bodrum'dan 4 kilometre yürüyerek Yokuşbaşı Mahallesi'ne gelen Koç ve Kocar bir dövize yazdıkları 'Depremden Kaçıyos' yazısı ile otostop yapmaya başladı. Üç haftalık tatil sürecinde Bodrum'dan sonra Akyaka, Köyceğiz, Dalaman, Kaş ve Antalya'ya kadar gideceklerini ve otostoplu tatile devam edeceklerini belirten gençlerden Koç, "Tabii ki biz de depremde çok heyecanlandık, biraz da korktuk. Çünkü hayatımızın en büyük depremini yaşadık. Zaten Bodrum'dan ayrılıp tatile devam edecektik, deprem de bahane oldu. Bu dövizi yazıp dikkat çekmek istedik. Yani deprem bahane otostoplu tatil şahane" dedi.
Görüntü Dökümü:
--------------------------
-Otostop yapan iki gencin elinde döviz ile görüntüsü,
-İki genç ile röp.
Haber - Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),
=====================================================
3)EMEKLİ ÖĞRETMENDEN SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİMİ
AYDIN'da yaşayan emekli öğretmen Osman Cüneyt Akbudak, evinin bodrum katında ürettiği solucan gübresiyle verimde en az yüzde 70'lik artış sağlanabildiğini söyledi. Akbudak, solucanlara meyve ve sebze yedirerek gübre ürettiğini, tonunu ise 7 bin 500 TL'ye sattığını söyledi. Türkiye'nin çeşitlli illerinde 25 yıl matematik öğretmenliği yaptıktan sonra 14 yıl önce emekliye ayrılan 2 çocuk babası 66 yaşındaki Osman Cüneyt Akbudak, evinin bodrum katında eski buzdolaplarının kapaklarını çıkararak kasaların içerisinde solucan yetiştirmeye başladı. Başlangıçta 50 solucanı bulunduğunu, ancak 2.5 yılda bu sayının 100 bine yaklaştığını ifade eden Akbudak, "Solucanları tabii ki açık havada ve doğal ortamda da yetiştirebilirim. Ama bazı zararlı hayvanlardan dolayı bodrum katında eski buzdolabının içinde daha güvende yapıyorum. Normalde solucanlar 17 ila 25 derece arasında serin bir ortamda yaşarlar. Bu buzdolabı kasaları gerekli serinliği sağlıyor. Solucanlar her türlü ot, sebze, gazete kağıdı, karton yerken de gazete kağıtlarının arasına yumurta yapıyor. Solucanlara yiyecek verdikçe toprağın içinde yukarıya doğru çıkıyorlar. Toprağın bir kısmını ıslatıp solucanların orda toplanmasını sağlıyorum. Kuru taraftaki toprağı alarak gübreleri perakende satıyorum" dedi.
Bir tarlaya bu gübreden üç yıl verildiğinde en az 5 yıl başka gübre verilmesine gerek kalmadığını öne süren Akbudak, "Solucan gübresinin besin değeri çok yüksektir. Çiçekçiler, fideciler ve zeytin üreticilerinin en çok kullandığı gübredir. Üreticiler de kendi gübrelerini kendileri üreterek tarlaları ve meyve ağaçlarındaki verimi arttırabilir. En az yüzde 70 oranında verim artışı sağlanıyor" diye konuştu.
TONU 7 BİN 500 TL
Akbudak kendi ürettiği solucan gübresinin diğerlerinden çok farklı olduğunu belirterek, "Diğer solucan besleyenler çok fazla hayvan gübresi yediriyor. Ben ise sadece yüzde 5 veya 10 oranında veriyorum. Meyve ve sebzeyi fazla veriyorum. Sadece hayvan güberi verenler solucan gübresinin tonunu 2 bin 500 TL civarında satarken ben tonunu 7 bin 500 TL'ye satıyorum. Yaptığım işi çok seviyorum. Buradaki hedefim 100 bin solucanı bir milyon solucana çıkarmak olacak" diye konuştu.
Görüntü Dökümü:
--------------------------
-Solucan üretimi yapılan yerden genel ve detay görüntü,
-Gübreden görüntü,
-Osman Cüneyt Akbudak ile röp.
Haber - Kamera: Burhan CEYHAN/AYDIN,
Son Dakika › Güncel › Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?