Dink Davasında 'ergenekon Sanığı' Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Dink Davasında 'ergenekon Sanığı' Gerginliği

Dink Davasında \'ergenekon Sanığı\' Gerginliği

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, 2'si tutuklu 19 sanık hakkında açılan davanın 20'nci duruşmasında, savcı esas hakkındaki mütalaasını sundu.

19.09.2011 20:22

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, 2'si tutuklu 19 sanık hakkında açılan davanın 20'nci duruşmasında, savcı esas hakkındaki mütalaasını sundu. Tutuklu sanık Erhan Tuncel, duruşma sırasında izleyiciler arasında bulunan Ergenekon davası sanığı avukat Fuat Turgut'a bağırınca salondan çıkartıldı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek duruşmaya tutuklu sanık Erhan Tuncel getirildi. Mütalaanın okunmasının ardından söz alan Erhan Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu, iddianamenin delil bakımından çöktüğünü belirterek açıklanan mütalaa ile iddianamenin güçlendirilmeye çalışıldığını ifade etti.

TUNCEL ERGENEKON SANIĞINA BAĞIRDI

Bu sırada Ergenekon sanığı avukat Fuat Turgut'un duruşmayı izlediğini ve not aldığını gören Erhan Tuncel, yerinden kalkarak "Hem azmettiriyorsunuz hem buraya gelip not alıyorsunuz" diyerek bağırdı. Askerler tarafından salondan çıkarılan Tuncel, adliyeden çıkarıldığı sırada da "Bana bu komployu kuranların hepsini ortaya çıkaracağım" diye bağırdı. Mahkeme başkanı Rüstem Eryılmaz, Ergenekon sanığı avukat Fuat Turgut'un da salondan çıkarılmasını istedi.

AVUKAT SALMAN: ERHAN TUNCEL BENİ TEHDİT ETTİ

Erhan Tuncel'in salondan çıkarılmasının ardından söz alan Yasin Hayal'in avukatı Eda Salman, Tuncel'in salondan çıkarılmadan önce kendisini bakışları ve el hareketleriyle tehdit ettiğini, jandarmalar tarafından çıkarılırken de yine tehdidine devam ettiğini söyledi.

Yaşananların ardından ara kararını vermek üzere duruşmaya ara verildi. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Tuncel ve Hayal'in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, Adli Tıp Kurumu'ndan diğer duruşmaya kadar Hayal hakkındaki raporun gönderilmesini istedi. Ayrıca TİB'e de yazı yazan mahkeme, istenen sinyal bilgileri ile ilgili cevabi yazının hızlandırılmasını istedi.

Mahkeme, biyometrik fotoğrafı çekilen sanık Osman Hayal'in fotoğraflarının, olay gününe ait güvenlik kamerasındaki kişilerle karşılaştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Fizik İhtisas Ses ve Görüntü İnceleme Şube Müdürlüğü'nden rapor aldırılmasını istedi.

Duruşma 14 Kasım 2011'e ertelendi. - İstanbul/ Besiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dink Davasında 'ergenekon Sanığı' Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement