Dışişleri Bakanı Davutoğlu Eşiyle Birlikte Yağlı Güreşleri İzledi - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Eşiyle Birlikte Yağlı Güreşleri İzledi

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Eşiyle Birlikte Yağlı Güreşleri İzledi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Bolu'nun Gerede İlçesi'nde düzenlenen yağlı güreş müsabakalarını izledi.

24.07.2011 22:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Bolu'nun Gerede İlçesi'nde düzenlenen yağlı güreş müsabakalarını izledi. Bolu'da mesire yeri Gölcük'te tatil yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, bugün Gerede'de 67'incisi düzenlenen Esentepe Yağlı Güreşleri müsabakalarını izledi. Güreşlerin yapılacağı Esentepe Otel'e ait sahaya gelen Davutoğlu'nu, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, Gerede Belediye Başkanı Ak Partili Ömer Baygın karşıladı. Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte sahaya giren Ahmet Davutoğlu, vatandaşları ve güreşçilere selamladı. Güreşçilerle sohbet edip başarılar dileyen Davutoğlu, tribüne geçerek eşiyle birlikte güreşleri izledi. Davutoğlu tribünde otururken yanına gelen küçük çocukları kucağına alarak sevdi.

PEHLİVanLARA ÖDÜLLERİNİ VERDİ

Bolu'nun Gerede İlçesi'nde düzenlenen Esentepe Yağlı Güreşleri müsabakalarında Tokur Mehmet lakaplı cazgır, müsabakalar esnasında eline mikrofonu alarak her gün gazetelerde, televizyonlarda şehit haberlerinin olduğunu belirterek "Ay yıldızlı bayrağım gönderden inmeyecek. Duy sesimi dünya milletleri, bu vatan asla ve asla bölünmeyecek" dedi. Cazgırın sözleri Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve tribünleri dolduran yüzlerce kişi tarafından alkışlandı.

Milletlerin geleneklerini sürdükleri zaman millet olma vasfını da sürdürdüğünü belirten Davutoğlu, "Geleneklerini kaybettikleri zaman tarihin engin yolunu kaybederler. Horasan'dan, Semerkant'tan, Buhara'dan, Anadolu'da yurt edinen aziz milletimizin bu birliği Balkanlara kadar sürmüştür, Balkanlara kadar da devam etmiştir. Bundan sonra da ebediyete kadar devam edecek. Bu milletin ne kadar kararlı, ne kadar dirençli, ne kadar güçlü olduğunu bu milletin evlatları bir kez daha gösterdiler. Allah bu milletin gücüne zeval vermesin. Gücünü daim eylesin, bütün dünya bu güce şahit olsun" dedi.

Güreş müsabakaları sonunda milli güreşci Aydın Polatçı başpehlivan olurken, Şükrü Kazan ikinci, Nuri Zengin'de üçüncü oldu. Davutoğlu baş pehlivanlara madalyaları ve kupalarını verdi. Ödül töreninin ardından güreşciler Aydın Polatçı, Nuri Zengin ve Şükrü Kazan, Davutoğlu'ndan, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesindeki Spor Müşavirliği kadrosuna atanmaları için yardım istedi. Başvuru yapmasına rağmen kendisine cevap verilmediğini belirten Nuri Zengin, iki arkadaşının atandığını ve kendisinin atanamadığı söyledi. Aydın Polatçı da defalarca şampiyonluklar kazanmasına rağmen hala kadrosunun olmadığını söyledi. Milli güreşçileri dinleyen Davutoğlu, güreşçilerin kadroya alınması için destek olacağını söyledi. Davutoğlu ödül töreninin ardından partililerle birlikte akşam yemeği yedi.

Bolu, (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Davutoğlu Eşiyle Birlikte Yağlı Güreşleri İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement