Diyarbakır'da 1 Mayıs Mitingine, BDP ve CHP'liler de Katıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da 1 Mayıs Mitingine, BDP ve CHP'liler de Katıldı

Diyarbakır\'da 1 Mayıs Mitingine, BDP ve CHP\'liler de Katıldı

Diyarbakır'da, düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mitingine, BDP'nin desteklediği bağımsız adaylar ve CHP'nin Diyarbakır il başkanı ve milletvekili adayları da katıldı.

01.05.2011 15:05

Diyarbakır'da, düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mitingine, BDP'nin desteklediği bağımsız adaylar ve CHP'nin Diyarbakır il başkanı ve milletvekili adayları da katıldı. Kürt sorununa demokratik ve barışçıl çözüm ile ilgili istemlerinin dile getirildiği konuşmalardan sonra Dağkapı Meydanı'ndaki mitingte halaylar çekildi.

Diyarbakır'da, sendika, sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği kutlamalar Dağkapı Meydanın'da yapıldı. Mitinge, BDP Genel Başkan Vekili Hamit Geylani, yardımcısı Filiz Koçali, BDP'nin Diyarbakır ve Siirt'ten desteklediği bağımsız Milletvekili adayları Leyla Zana, Nursel Aydoğan, Gülten Kışanak, BDP Siirt milletvekili Osman Özçelik, CHP Diyarbakır il başkanı Muzaffer Değer ve milletvekili adayları Haşim Özkoyuncu, Vedat Şahbaz, Abdülmecit Tut, Derya Erdemoğlu, Elif Öcan Kılıç Kap adaylarıda katıldı.

BDP'nin seçim otobüsü üzerinde yapılan konuşmalarda, daha çok Kürt sorunu ile ilgili istemler dile getirildi ve BDP'nin desteklediği bağımsız adaylara Meclis'e girmeleri için destek istendi. Mitingte konuşan BDP'nin Genel Başkan yardımcısı Filiz Koçali, AK Parti hükümetinin baskı uyguladığı bütün kesimlerin BDP'nin desteklediği adaylar arasında yer aldığını belirterek, bunların 12 Haziran'da yapılacak seçimlerde meclise göndermek için destek istedi. Türkçe ve Kürt konuşmaların yapıldığı, Kürtçe marşların çalındığı miting de, KESK Şubeler Platformu ve DİSK adına konuşmalar yapıldı. Miting sırasında yine Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümünü içeren pankart ve dövizler taşınması dikkat çekti. Diyarbakır'da yaklaşık 2 saat süren ve 2 bin kişinin katıldığı miting, halayların çekilmesi ile sona erdi.

SS, FA - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 1 Mayıs Mitingine, BDP ve CHP'liler de Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement