Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, alınan bir istihbarat üzerine gerçekleştirilen operasyonda bir evde saklanan teröristin silah ve mühimmatları ile birlikte sağ olarak yakalandığını söyledi.
Vali Toprak, yakalanan terörist ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Toprak, "Dicle ilçesi kırsalında PKK/KCK terör örgütü adına silahlı faaliyet yürütmekteyken silahlarıyla birlikte ilimize gelen Dicle ilçesi Yeşiltepe nüfusuna kayıtlı Y.B isimli terörist 3 Temmuz
2012 günü saklandığı evde, 1 adet 7,65 milimetre çaplı silah ve silaha ait mermilerle birlikte Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince sağ olarak yakalanmıştır. Söz konusu şahsın 2011 yılı bahar aylarında Dicle ilçesi Kurşunlu kırsalında terör örgütüne katılarak eğitim gördüğü ve örgütsel çalışmalara katıldığı anlaşılmış olup, gerekli soruşturma adli mercilerce devam ettirilmektedir" dedi.
Teröristin eylem için Diyarbakır'a geldiğinin tahmin edildiği belirtildi.
Son Dakika › Güncel › Diyarbakır'da 1 PKK'lı Yakalandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.