Diyarbakır'da 4 Kişinin Öldüğü Olaylarla İlgili 34 Silah Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da 4 Kişinin Öldüğü Olaylarla İlgili 34 Silah Ele Geçirildi

Diyarbakır\'da 4 Kişinin Öldüğü Olaylarla İlgili 34 Silah Ele Geçirildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı, 4 kişinin hayatını kaybettiği olaylarda değişik çap ve markada 34 silah ile bol miktarda fişek ele geçirildiğini açıkladı.

11.06.2015 13:03  Güncelleme: 14:35

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kentte Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın öldürülmesi ile başlayan ve toplam 4 kişinin hayatını kaybettiği olaylarda değişik çap ve markada 34 silah ile bol miktarda fişek ele geçirildiğini açıkladı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Diyarbakır'da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın öldürülmesinin ardından çıkan olaylarla ilgili soruşturma devam ediyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz 9 Haziran günü saat 15.00 sıralarında Yenişehir ilçesi Şehitlik semti 190'ıncı Sokakta bulunan Yeni İhya-Der önünde gerçekleşen silahlı saldırı sonucu dernek başkanının öldürüldüğünü, daha sonra farklı yerlerde çıkan olaylarda 3 kişinin daha yaşamını yitirdiğini açıkladı.



Çıkan olaylarda 11 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığını kaydeden Solmaz, olayla ilgili soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Solmaz, olaydan bir gün sonra 27 farklı adrese eş zamanlı operasyon yapıldığını belirterek, 2 gün boyunca çeşitli çap ve markada 34 silah ele geçirildiğini vurguladı.

Solmaz, olaydan sonra yapılan çalışmaler ve operasyon sonucunda 7 tabanca, 4 kalaşnikof tüfek, 22 av tüfeği, 1 Uzi marka silah, 27 şarjör, bin 84 adet fişek, 1 dürbün, 3 sopa ve 1 sallama tabir edilen bıçak ele geçirildiğini ifade etti.

18 KİŞİ GÖZALTINDA

Yaşanan olaylarda şu ana kadar 18 kişinin gözaltına alındığını belirten Başsavcı Solmaz, şüphelilerin Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin devam ettiğini kaydetti.

Başsavcı Solmaz, olayın faillerinin yakalanması amacıyla yürütülen soruşturmanın tüm ayrıntılarıyla çok yönlü olarak devam ettiğini belirterek, "Olası her ihtimal titizlikle araştırılıyor. Soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 4 Kişinin Öldüğü Olaylarla İlgili 34 Silah Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • savasci:
    saygılar hudaparrr kalleş pkk 25 6 Yanıtla
  • reso:
    Bu gercekki hizbullah artik sahada hizbullah bir camiasini kayberderse vay pkk nin haline bunu diyarbakirda gorduk 20 7 Yanıtla
  • scaner:
    kürt vatandaşlarımız oy için pkk için öz kardeşini bile bebeği bile öldürür,,öldürene de oy verir şaşırmayın bunlara artık...hdp=pkk=dağdaki bölücü terörist örgüt...müslüman bir insan türk-kürt asla terör örgütüne oy veremez..verirse müslüman değildir...putperesttir..allah şahidimdir ki put severdir.. 20 7 Yanıtla
  • NUSAYBİNLİ:
    bu silahların hepsi alçak vatan hainleri pkk hdpli lerin evinden çıktı 13 8 Yanıtla
  • b:
    hizbullah dediyin allahin askeri islam ugruna savasana denir siz hizbul seytan siniz seytannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.lar 10 10 Yanıtla
  • NUSAYBİNLİ:
    bu silahların hepsi alçak vatan hainleri pkk hdpli lerin evinden çıktı 10 9 Yanıtla
  • Azadi:
    Aytaç baranı PKK nin öldürmediğini ondan sonra hizboşeytanların 4 hdp liyi öldürdüğünü de söylesenize. Tabi söylemezsiniz çünkü işinize gelmiyor. 8 10 Yanıtla
  • Eren K:
    Rojin Türkiyeyi yedi düvel ele geçiremedi 5000 pkk lı soysuz mu ele geçirecek az kaldı az sonunuz yakın 15 3 Yanıtla
  • Muro:
    Hdp kendi vatandaşını öldürüp oy Aldı . Bunu ben demiyorum. Aklı veren kandil diyor 13 4 Yanıtla
  • savasci:
    yıllarca sizin. kullandiklariniz silahlarida göstersin ler şerefsiz pkk lilar 13 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement