Pkk'nın çocuklarını dağa götürdüğü gerekçesiyle ailelerin 19 Mayıs'tan bu yana başlattıkları oturma eylemi Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda devam ediyor. Aileler, çocuklarının fotoğraflarını taşırken, çadıra Türkçe, 'Yaşasın barış annelerinin direnişi' anlamına gelen Kürtçe pankart ile 'Yaşasın barış, yaşasın anaların isyanı', 'Çok acı çektik çok bedel ödedik. Artık yeter', Savaşa gitme kardeş kanı dökme', 'Kalem tutan ellere silah vermeyin' yazılı dövizler astı.
Kandil'de örgüt yöneticileri ile görüşen Cenevre çağrı heyetinin yaptığı açıklamayı değerlendiren aileler bütün çocukların geri gönderilmesini istedi. Van'dan elip oturma eylemine katılan 14 yaşındaki E. T.'nin Süreyha Toklar, "Cenevre sözleşmesi var. 16 yaşındaki çocukları inşallah gönderirler. Buradaki annelerin hepsi çocuklarını istiyorlar. Onlarda anne yürekleri yanıyor. İnşallah tüm çocukları bırakılır. İnşallah bir çözüm olur, kan akmaz. İnşallah çocuklar ölmez, analar ağlamaz" dedi.
Diğer anneler ise çocuklarının hepsini gönderilmesini istedi. Bazı anneler ise fenalık geçirirken, diğer anneler fenalık geçiren annelere yardım etti.
Son Dakika › Güncel › Diyarbakır'da Eylem Yapan Anneler: Bütün Çocuklar Gönderilsin - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.