Diyarbakır Emniyet Müdürü Aşkın, basın mensuplarıyla bir araya geldi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Emniyet Müdürü Aşkın, basın mensuplarıyla bir araya geldi

Diyarbakır Emniyet Müdürü Aşkın, basın mensuplarıyla bir araya geldi

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

08.01.2022 14:58  Güncelleme: 16:53

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Aşkın, Polisevinde düzenlenen programda, terörle mücadele, asayiş ve diğer konularda çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

Kentin her geçen gün daha iyiye gittiğini kaydeden Aşkın, yerli ve yabancı turist sayısında da artış olduğunu bildirdi.

Polis halk ilişkilerine önem verdiklerini aktaran Aşkın, şöyle konuştu:

"İnsanlara zarar verecek kişilerin sokakta dolaşmasını istemiyoruz. Vatandaşın polise olan güveniyle, ihbarlar sayısında önemli artışlar oldu. Bu ihbarlarla birçok olayın önüne geçerek, şüphelileri yakaladık. Evden hırsızlık olaylarında yüzde 51 azalma var. Bizler hırsızlığı bu kentin gündeminden çıkarmak istiyoruz."

Vatandaşların yoğun olduğu yerlerde, eğlence mekanlarında silah ve bıçakla yaralama ile öldürme olaylarında azalma olduğunu bildiren Aşkın, "2021 yılında 1400 silah ele geçirildi. Bunlardan 110'u av tüfeği, 11'i kaleşnikof. Yeni motosikletli devriyelerle suça müdahale etme süresi 4 dakika ve daha aşağılara çekildi." ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele konusunda çok önemli operasyonlara imza attıklarını ve birçok olayın gerçekleştirilmeden önlendiğine dikkati çeken Aşkın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hainler halen var. Risklerin farkındayız. Devletin gücü her geçen gün artıyor. Bizler suç ve suçların üzerine gitme kararlılığındayız. En çok terör operasyonu yapan ve teröristi etkisiz hale getiren il konumundayız. Narko alan projesiyle uyuşturucu satan ve kullananlara yönelik önemli operasyonlarımız oldu. 6 ay içinde 1570 uyuşturucu kullanan kişiyi yakaladık. 766 uyuşturucu satan kişi yakalayıp cezaevine gönderdik. Diyarbakır'ın huzur ve güvenliği için sürekli sahada, halkımıza daha yakın olacağız. Alandaki varlığını arttıracağız. İyiler bizi görünce mutlu olacak, kötüler üzülürse de üzülsün."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Emniyet Müdürü Aşkın, basın mensuplarıyla bir araya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement