Diyarbakır ve Mardin'de Suriye Protestosu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır ve Mardin'de Suriye Protestosu

Diyarbakır ve Mardin\'de Suriye Protestosu

Suriye'de kimyasal silahlarla çoğunluğu çocuk yüzlerce kişinin yaşamını yitirmesi, Diyarbakır ve Mardin'de düzenlenen gösterilerle kınandı.

23.08.2013 15:14  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin başkenti Şam bölgesinde kimyasal silahlarla çoğunluğu çocuk yüzlerce kişinin yaşamını yitirmesi, Diyarbakır ve Mardin'de cuma namazından sonra düzenlenen gösterilerle kınandı. Diyarbakır'daki protesto gösterisinde yapılan açıklamada, Suriye'deki çocukların organlarının batı ülkelerinde satıldığı iddia edildi.

Diyarbakır'da Mustazaflar Derneği şubesinin öncülüğünde düzenlenen ve kentteki islami derneklerin de destek verdiği gösteri, Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camiinde kılınan öğlen namazından sonra gerçekleşti. Namazdan sonra camiinin önünde toplanan ve aralarında kadınların da bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi, Suriye'nin başkenti Şam'ın Doğuguta bölgesine atılan kimyasal silahlarla yüzlerce kişinin yaşamını yitirmesini protesto etti. Kitle adına basın açıklamasını okuyan Sanayi Tas, uluslararası gözlemcilerin Şam'da bulunduğu bir sırada yaşanan katliamın dünya tarihine bir kara leke olarak geçtiğini söyledi.

SURİYELİ ÇOCUKLARIN ORGANLARI SATILIYOR İDDİASI

BM rakamlarına göre Suriye'de ölenlerin sayısının 100 bini bulduğunu, 1,5 milyon kişinin ise göçmen durumuna düştüğünü belirten Sanayi Tas, "4 milyon insan kendi ülkesinde yer değiştirdi. Suriye'nin şerefli, grurlu, medeni, kibar insanları Türkiye, Ürdün ve başka yerlerde dilenci durumuna düştü. Namusuna düşkün kadınlar, küçücük kızlar fuhuş mafyasının elinde. Suriyeli çocukların organları, böbrekleri, gözleri, Avrupa'dan Latin Amerika'ya kadar organ mafyasınca satılıyor" dedi.

Suriye'deki katliam Mardin'de de kınandı. Mardin'de Fuat Yağcı camiinde cuma namazından sonra Suriye'de yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Mardin Ak Parti Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerininde katıldığı gıyabi cenaze namazından sonra konuşan Suriye Yardımlaşma Platformu Komitesi Başkanı Mehmet Tumurağaoğlu, "Dün Halepçe'de, bugün Şam'da yaşadığımız bu acı karşısında sessiz kalmayacağız. Sessiz kalan hiç kimseyi affetmeyeceğiz. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki; bu katliamın tek sorumlusu silahları kullananlar değildir. Bu olaylar karşısında sessiz ve tepkisiz kalanlar da katliamı yapanlar kadar sorumludurlar" diye konuştu.

Diyarbakır ve Mardin'deki gösteriler olaysız sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır ve Mardin'de Suriye Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement