Diz Kapağı Çıkan Genç Ameliyatla Sağlığına Kavuştu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Diz Kapağı Çıkan Genç Ameliyatla Sağlığına Kavuştu

30.07.2024 15:00

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde sürekli diz kapağı çıkan 19 yaşındaki genç, Elbistan Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Erdi Gürbüz, operasyonun Türkiye'de sadece 20 merkezde yapılabildiğini belirtti. Hastanın doğuştan kemik deformasyonu ve açı bozukluğu olduğunu ifade eden Gürbüz, ameliyat sonrası hastanın aynı gün fizik tedavi programına başladığını söyledi.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde sürekli diz kapağı çıkan genç, ameliyatla sağlığına kavuştu.

Uzun yıllardır sürekli olarak diz kapağı çıkan 19 yaşındaki hasta, Elbistan Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuşturuldu.

Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Erdi Gürbüz, gazetecilere, söz konusu operasyonun Türkiye'de sadece 20 merkezde yapılabildiğini bildirdi.

Hastanın diz ekleminde doğuştan kemik deformasyonu ve açı bozukluğu bulunduğunu, bunun da sürekli diz kapağı çıkmasına neden olduğunu anlatan Gürbüz, "Hastanın medial patellofemoral bağ (MPFL) onarımı ile sağlığına kavuşması için operasyon yapma kararı aldık. Gerçekleştirilen ameliyat sonrası aynı gün fizik tedavi programı başlatılan hastamız, ayağa kalktı." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diz Kapağı Çıkan Genç Ameliyatla Sağlığına Kavuştu - Son Dakika


Advertisement