BOTAŞ mart tarifesini belirledi! Sanayide kullanılan doğal gaza indirim geldi - Son Dakika
Güncel

BOTAŞ mart tarifesini belirledi! Sanayide kullanılan doğal gaza indirim geldi

BOTAŞ, mart ayı itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın satış fiyatında yüzde 20, sanayi kuruluşlarında ise yüzde 20,95 ila 26,12 arasında indirime gidildiğini açıkladı.

28.02.2023 13:17  Güncelleme: 14:05

BOTAŞ'ın internet sitesinde mart ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Doğal gazda martta geçerli olacak mesken abonelerinin tarifesi sabit kalırken, sanayi aboneleri ve elektrik üretim amaçlı tarifede indirim yapıldı.

YENİ FİYAT TARİFESİ

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine martta uygulayacağı satış fiyatı 1.000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira. Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1.000 metreküp doğal gazda 7 bin 124 lira, kademe 2 için ise 11 bin 850 lira olarak belirlendi.

Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1.000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak açıklandı. Doğal gazda fiyat tarifeleri aylık hesaplanıyor.

BOTAŞ mart tarifesini belirledi! Sanayide kullanılan doğal gaza indirim geldi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BOTAŞ mart tarifesini belirledi! Sanayide kullanılan doğal gaza indirim geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Serkan Basar: Güzel haber patron daha zengin fakir daha fakir olabilir artık :) 14 6 Yanıtla
    Ali Dirali: Elektrik de indirim veya yeni zam gelmiyecek anlamına geliyor ve işverenler maliyet artışlarından dolayı devamlı zam yapıp enflasyonu arttırıyor. Bu çerçeveden bakmalısınız. 3 2

Advertisement