"Doğu'nun Kanatları Van Erçek Gölü 4. Flamingo Festivali" - Son Dakika
Güncel

"Doğu'nun Kanatları Van Erçek Gölü 4. Flamingo Festivali"

"Doğu\'nun Kanatları Van Erçek Gölü 4. Flamingo Festivali"

Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve Karagündüz köyü sakinleri tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Doğu'nun Kanatları Van Erçek Gölü 4. Flamingo Festivali", gün boyu çeş...

03.11.2013 19:39

Van Valiliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ve Karagündüz köyü sakinleri tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Doğu'nun Kanatları Van Erçek Gölü 4. Flamingo Festivali", gün boyu çeşitli etkinliklerle devam etti.

Van Valiliği, YYÜ ve Karagündüz köyü sakinleri tarafından kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Erçek Gölü'ndeki 225 çeşit kuş türünün korunmasına yönelik festival kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Sabah saatlerinde Erçek Gölü sahilinde başlayan festival, daha sonra YYÜ kampüsündeki Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'ndeki sunumlarla devam etti.

Erçek Gölü'nde yaşayan 225 kuş türü ile ilgili sunumun yapıldığı programda, kuş türleri ile ilgili ayrıntılı bilgi verilmesinin ardından, kuşların korunması için alınabilecek tedbirler anlatıldı.

Toplantıda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van'ın biyolojik zenginliği açısından dünyanın sayılı kentlerinden biri olduğunu vurguladı. Bölgenin bu özelliğini yeteri kadar tanıtmasıyla ekoturizm açısından önemli bir noktaya gelineceğini kaydeden Battal, gerek endemik bir tür olan İnci Kefali balığı, gerek Van Kedisi gerekse flamingoların ayrı bir özellik taşıdığını ifade etti.

Doğa Gözcüleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sarı ise Van Gölü ve Erçek Gölü'nün yapısı, bölgede yaşayan flamingolar ve diğer kuş türleri hakkında sunum yaptı.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, YYÜ öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Binlerce Vanlı, Kürtçe ve Türkçe şarkılarla halay çekti

YYÜ'deki programın ardından festival kapsamında Valilik önü Beşyol Kavşağı'nda konser veren sanatçılar Sevcan Orhan ve Murat Başaran, seslendirdikleri Kürtçe ve Türkçe şarkılarla Vanlıları coşturdu.

Konser sonunda basın mensuplarına açıklamada bulunan Sevcan Orhan, İstanbul'da yaşayıp da Van'daki bir vatandaşın acısını yüreğinde hissetmemenin insanlığa ve vicdana sığmayacağını söyledi.

Konser sonunda Kültür Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, katkıları nedeniyle sanatçılara çiçek takdim etti.

-flamingo

-festival

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Doğu'nun Kanatları Van Erçek Gölü 4. Flamingo Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement