Domuz Avlayana Kurşun Hediye - Son Dakika
Güncel

Domuz Avlayana Kurşun Hediye

Domuz Avlayana Kurşun Hediye

Çanakkale'nin Bayramiç Ziraat Odası, av sezonunda domuz avlayıp kuyruğunu getiren avcıya beş kurşun hediye edecek.

25.07.2015 12:40  Güncelleme: 13:33

Domuzların tarım alanlarına zarar vermesi üzerine harekete geçen Çanakkale'nin Bayramiç Ziraat Odası, av sezonunda domuz avlayıp kuyruğunu getiren avcıya beş kurşun hediye edeceğini belirtti.

"DOMUZ AVINI TEŞVİK EDİYORUZ"

Konuyla ilgili açıklama yapan Bayramiç Ziraat Odası ve Avcılık Atıcılık ve İhtisas Derneği başkanları, Bayramiç yöresinde artış gösteren yaban domuzu popülasyonunun düşürülmesi için avcılara kurşun desteği yapma kararı aldı. Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, "Önceleri orman köylüleri yaban domuzlarından şikayetçi olurdu. Şimdi ova köylüleri de şikayet etmeye başladı. Vatandaşların evlerinin bahçelerine diktikleri mahsulleri talan eden yaban domuzu popülasyonunun düşürülebilmesi için domuz avını teşvik ediyoruz. Domuz avlayan avcılara avladıkları domuzların kuyruklarını getirdiklerinde 5 kurşun vereceğiz" dedi.

"ÇİFTÇİ ARTIK TARLALARINDAN MAHSUL ALAMAZ HALE GELDİ"

Bayramiç Avcılık ve Atıcılık İhtisas Derneği Başkanı Fatih Yüksel, son yıllarda artış gösteren yaban domuzlarının mahsule çok fazla zarar verdiğini ifade ederek, "Çiftçi artık tarlalarından mahsul alamaz hale geldi. Yaban domuzları sürüler halinde dolaşıp, buğday, yulaf, mısır, nohut, kavun, karpuz ve meyve bahçelerine büyük zararlar veriyor. Köy kenarlarına, ilçe merkezinin yakınlarına kadar inen domuzlar bahçeleri talan ediyor. 15 Ağustos tarihinde açılacak olan av sezonunda domuz avlayan avcılara Ziraat Odası mermi desteği yapma kararı aldı. Bizler de kulüp yönetimi olarak bu yardımı destekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Domuz Avlayana Kurşun Hediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement