Döviz Dönüşüm Desteği Uzatılmalı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Döviz Dönüşüm Desteği Uzatılmalı

06.05.2026 01:11

Hisarcıklıoğlu, Merkez Bankası'nın döviz desteğinin uzatılması ve artırılması gerektiğini belirtti.

(ANKARA) - TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Merkez Bankası'nın döviz dönüşüm desteği uygulamasının 30 Nisan'da sona ereceğini belirterek, desteğin en az bir yıl daha uzatılması gerektiğini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, mevcut yüzde 3'lük desteğin de yetersiz kaldığını ifade etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Merkez Bankası'nın döviz dönüşüm desteği uygulamasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Hisarcıklıoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Merkez Bankası'nın döviz dönüşüm desteği uygulaması 30 Nisan'da sona ermektedir. Küresel tedarik zincirlerinin yeniden şekillendiği, korumacılık eğilimlerinin arttığı ve ihracat pazarlarında rekabetin sertleştiği bu dönemde, Türkiye'nin üretim ve ihracat odaklı büyüme hedeflerini sürdürebilmesi için reel sektörümüzün rekabet gücünün korunması kritik önem taşımaktadır. Bu çerçevede, söz konusu desteğin en az bir yıl daha uzatılmasına ihtiyaç duyulmaktadır."

Bununla birlikte, mevcut yüzde 3'lük döviz dönüşüm desteği hem oran itibarıyla yetersiz kalmakta hem de uygulama şartları reel sektör açısından ağır işlemektedir. Uygulamanın daha sade, erişilebilir ve öngörülebilir hale getirilmesi; destek oranının ise artırılması gerekmektedir. Bu yönde atılacak adımlar, sanayicilerimize ve ihracatçılarımıza moral verecek, firmalarımızın finansman koşullarını destekleyecek ve ihracat hacmimize olumlu katkı sağlayacaktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Döviz Dönüşüm Desteği Uzatılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement