Dr.Nizam: Konuşmaya Vakit Ayırmalıyız - Son Dakika
Güncel

Dr.Nizam: Konuşmaya Vakit Ayırmalıyız

Dr.Nizam: Konuşmaya Vakit Ayırmalıyız

Yrd.Doç.Dr.Elif Ayan Nizam, televizyona, bilgisayara bağlı kalan ve kendi arasında iletişimin kopuk olduğu ailelerde mutsuzluğun yaşandığını söyledi.

06.06.2013 17:42  Güncelleme: 11:56

Çorum Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Elif Ayan Nizam, televizyona, bilgisayara bağlı kalan ve kendi arasında iletişimin kopuk olduğu ailelerde mutsuzluğun yaşandığını söyleyerek, "Konuşmaya vakit ayırmalıyız. Birbirimizin fiziksel ihtiyaçlarını gidermeliyiz" dedi.

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Geleceğe Yakılan Meşale' adlı proje kapsamında Hitit Üniversitesi Akademisyenlerinin konuşmacı olarak katıldığı 'Aile İçi İletişim' konulu panel gerçekleştirildi. Devlet Tiyatro Salonunda gerçekleşen paneli Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, bazı bürokratlar ve aileler izledi. Konuşmacı olarak Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr.Gülen Elmas Arslan ile Yrd.Doç.Dr. Elif Ayan Nizam katıldı.

Aile içerisinde yaşanan sorunlar, mutlu bir aile kurmanın yolları ve çocukla iletişim konularının ele alındığı panelde ilk konuşmayı Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç.Dr. Elif Ayan Nizam yaptı. Ailenin aslında sosyal bir kurum olduğunu belirten Yrd.Doç.Dr. Nizam, milli değerler, sosyalleşme gibi kavramların ailede oluştuğunu dile getirerek, ailenin maddi ihtiyaçlarının yanı sıra manevi ve sosyal ihtiyaçlarında olduğuna dikkat çekti.

Aile içerisinde konuşma saatleri yapılması gerektiğini ifade eden Yrd.Doç.Dr. Nizam, televizyona, bilgisayara bağlı kalan ve kendi arasında iletişimin kopuk olduğu ailelerde mutsuzluğun yaşandığını söyleyerek, "Konuşmaya vakit ayırmalıyız. Birbirimizin fiziksel ihtiyaçlarını gidermeliyiz. Bunları yanı sıra manevi ihtiyaçlar da vardır. Birlikte ibadet ederek, birlikte kutsal kitabı okuyarak manevi ihtiyaçları giderebiliriz. Mutlu evlilik için en önemlisi sahip olduğun şeylerle yetinmeyi bilmeliyiz" dedi.

Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülen Elmas Arslan da konuşmasında aile içi iletişimin çocuklar üzerindeki etkisine değindi. Çocukların yetiştirilmesinde anneler kadar babalara da önemli görevler düştüğünü savunan Prof.Dr. Arslan, "Çocuğun özgüveni açısından ve model olma açısında eşlerin birbirine karşı davranışlarının önemli etkisi vardır. Dengesiz ve sağlıksız ilişki, süreç içerisinde çocuklarda sorunları beraberinde getirir" diye konuştu.

(FOTOFRAFLI) - Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dr.Nizam: Konuşmaya Vakit Ayırmalıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement