Düzce Bakan Özlü: Diğer Komşularımızla da İlişkilerimizi Geliştireceğiz - Son Dakika
Güncel

Düzce Bakan Özlü: Diğer Komşularımızla da İlişkilerimizi Geliştireceğiz

Düzce Bakan Özlü: Diğer Komşularımızla da İlişkilerimizi Geliştireceğiz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Hem güney komşumuzla hem kuzey komşumuzla ilişkilerimizin yumuşadığı yumuşatıldığı bir sürecin içerisindeyiz.

05.07.2016 15:41

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Hem güney komşumuzla hem kuzey komşumuzla ilişkilerimizin yumuşadığı yumuşatıldığı bir sürecin içerisindeyiz. İnşallah önümüzdeki dönemde diğer komşularımızla da ilişkilerimizi geliştireceğiz güçlendireceğiz" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Valiliği tarafından Müftülük Konferans Salonunda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Burada konuşan Bakan Özlü, "Güzel bir bayram yapıyoruz ama maalesef içinde bulunduğumuz coğrafya ve ülkemizin belli bölgeleri bir bayram havasından uzak. Buna çok üzülüyoruz. 'Allah inşallah İslam alemine bayram tadında günler nasip eder' diye dua ediyoruz" dedi. 65'inci hükümetin icraat ve reform hükümeti olduğunu vurgulayan Bakan Özlü, şöyle konuştu:

"Geçen hafta Başbakanımızın başkanlığında ekonomik koordinasyon kurulu üyesi bakanlarımız ile toplantı yaptık. Dün bayram müjdesi şeklinde ekonomik önlemler paketi Sayın Başbakanımız Bakanlar Kurulu toplantısı akabinde açıkladı. Şimdi Türkiye'de ticaretin, ekonominin canlanması için hükümetimiz tedbirler alıyor. Bu paket önümüzdeki günlerde Güneydoğu Önlemler Paketi olarak devam edecek. Dünkü açıklananlar daha çok Türkiye geneline hitap eden önlemlerdi. Burada KOBİ'lerimize, küçük sanayicimize de önemli destekler yer alıyor."

Bakan Özlü, Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyada aslında 2 bin yıllık, 2 bin 500 yıllık hesapların muhasebesinin yapıldığına vurgu yaparak şöyle dedi:

"Türkiye'de 3 milyona yakın Suriyeli kardeşimizi ağırlıyoruz. Bunun terör anlamında, ekonomik anlamda bize menfi yansımaları var. Bu coğrafyada 65'inci hükümet olarak dostlarımızın sayısını arttırmayı, düşmanlarımızın sayısını azaltmayı hedefleyen bir politika izliyoruz. Bakın daha 40 gün oldu ve bu 40 gün içerisinde görüyorsunuz hem güney komşumuzla hem kuzey komşumuzla ilişkilerimizin yumuşadığı yumuşatıldığı bir sürecin içerisindeyiz başındayız. İnşallah önümüzdeki dönemde diğer komşularımızla da ilişkilerimizi geliştireceğiz güçlendireceğiz. Komşularımızla hem ekonomik hem ticari anlamda, kültürel anlamda önemli gelişmeler olacak bunları hep birlikte göreceğiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Düzce Bakan Özlü: Diğer Komşularımızla da İlişkilerimizi Geliştireceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement