Düzce Valisi: Son 25 yılın en fazla yağışını son 3 günde aldık - Son Dakika
Güncel

Düzce Valisi: Son 25 yılın en fazla yağışını son 3 günde aldık

Düzce Valisi Cevdet Atay, sağanak yağışlar sonucu taşan Efteni Gölü'nün suları ile dolan İçmeler köyünde incelemelerde bulundu. Atay, son 3 günde alınan yağış miktarının son 25 yılın en fazlası olduğunu belirterek, Hasanlar Barajı'nın normal kapasitesinin 35 milyon metreküpken 86 milyon metreküpe kadar çıktığını ifade etti. Ayrıca, evleri su altında kalan vatandaşların zararlarının giderileceğini ve taşkını önlemek için yapının tamamlanması talimatının verildiğini söyledi.

12.07.2023 02:28  Güncelleme: 02:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Valisi Cevdet Atay: "Son 25 yılın en fazla yağışını son 3 günde aldık"

"Hasanlar Barajı'nın normal kapasitesi 35 milyon metreküpken 86 milyon metreküpe kadar çıktı"

DÜZCE - Düzce Valisi Cevdet Atay, sağanak yağış sebebiyle taşan Efteni Gölü'nün suları ile dolan İçmeler köyünde incelmelerde bulundu. Atay, "Son 25 yılın en fazla yağışını son 3 günde aldık. Hasanlar Barajının normal kapasitesi 35 milyon metreküpken 86 milyon metreküpe kadar çıktı. Şu anda baraj 70-75 milyon metreküp civarında yani yüzde yüzünün üzerinde" dedi.

Batı Karadeniz Bölgesi'ni etkisi altına alan ve 2 gündür aralıklarla devam eden sağanaktan Düzce'nin birçok noktayı olumsuz etkilendi. Kentin önemli turizm merkezilerinden biri olan Efteni Gölü, yağışlar sonrası doldu taştı. Gölün taşmasıyla İçmeler köyünde evleri sular altında kaldı.

"Son 25 yılın en fazla yağışını son 3 günde aldık"

Evlerini su basan vatandaşların zararlarını gidereceklerini ifade eden Düzce Valisi Cevdet Atay, "Burası Efteni Gölü'nün etrafı aynı zamanda Melen Çayı'nın ve Efteni Gölü'nün havzası. Son 3 gündür ilimizde ciddi yağışlar meydana geldi. Son 25 yılın en fazla yağışını son 3 günde aldık. Hasanlar Barajının normal kapasitesi 35 milyon metreküpken 86 milyon metreküpe kadar çıktı. Şu anda baraj 70- 75 milyon metreküp civarında yani yüzde yüzünün üzerinde. dolasıyla doğrusal alandan su kendini tahliye etmekte. O suyun tamamı bu bölgeden geçiyor. Gelip burada birleşiyor buradan denize dökülmek üzere devam ediyor" dedi.

"Hayvan telefi olmadı"

Geçen yıl da aynı problemin yaşandığı bu sebeple önceden hazırlandıklarını söyleyen Vali Atay, "Geçen yıl burayla ilgili DSİ'deki arkadaşlarımız bir çalışma yaptılar. Melen'in etrafını yükseltip taşmayı engellemek üzere. Bu proje bazı nedenlerden dolayı 3-5 ay sarktı, aslında şansızlığımız bu. Buradaki vatandaşlarımdan Allah razı olsun. Onların da durumlarını biliyoruz onların da yanındayız arkadaşlarımız zarar tespitini yapıyor. Geçen sene aynı havzada baya hayvan telefimiz olmuştu. Büyükbaş hayvan burada mandacılık söz konusu ama bu sene zamanında tedbirlerimizi aldık. Bu hayvanları zamanında başka yerlere tahliye ettik. Dolayısıyla hayvan telefi olmadı. Bu senenin sonuna gelemden 4-5 ay içerisinde buradaki bu taşkını önleyecek yapının bitirilmesi konusunda gerekli talimat verildi, bende bu işin takipçisi olacağım" diye konuştu.

Düzce Valisi: Son 25 yılın en fazla yağışını son 3 günde aldık
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Düzce Valisi: Son 25 yılın en fazla yağışını son 3 günde aldık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement