Düzeltme) Konyaaltı Plajında Bir Ayda Bin 100 Şezlong, 535 Şemsiye Çalındı - Son Dakika
Güncel

Düzeltme) Konyaaltı Plajında Bir Ayda Bin 100 Şezlong, 535 Şemsiye Çalındı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ünitelerin ücretsiz hizmet verdiği Konyaaltı Plajı'nda halkın yararlanması için koyulan 7 bin şezlongdan bin 100'ü, 3 bin 500 şemsiyeden 535'i kayboldu.

20.07.2014 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ünitelerin ücretsiz hizmet verdiği Konyaaltı Plajı'nda halkın yararlanması için koyulan 7 bin şezlongdan bin 100'ü, 3 bin 500 şemsiyeden 535'i kayboldu. Vatandaşlar ücretsiz hizmetin karşılığının böyle olmaması gerektiğini söylediler.

Türkiye ve Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde şezlong, şemsiye, duş, internet ve engelli bireylere özel hazırlanan ve tüm bu hizmetlerden ücretin alınmadığı sahilin açılışı yaklaşık 1 ay önce gerçekleştirilmişti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi adına sahilin işletmeciliğini yürüten ANET Yönetim Kurulu Başkanı Dinçmen, 22 Mayıs'ta sahilde çalışmalara başladıklarını belirterek, 6 kilometre kablo ve 62 projektör ile aydınlatma ve sondaj kuyuları duş ihtiyacını çözdüklerini kaydetti.

Sahili yeniden inşa ettiklerini ifade eden Dinçmen, şöyle konuştu: "Soyunma kabinleri, engelli platformları, aydınlatma, tuvaletleri ve çevre düzenlemelerini yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in talimatıyla halkın ücretsiz kullanımı için 7 bin şezlong ve 3 bin 500 şemsiye ve sehpayı aldık. Şezlong ve şemsiyeleri 6 kilometrelik plajın çeşitli noktalarına yerleştirdik. İlk 20 gün içerisinde bin 100 şezlong ile 535 şemsiye kayboldu. Bazı vatandaşların havluya sarıp şemsiyeyi götürdüğünü belirledik. Polis kameralarından da destek aldık ama yeterli bir çalışma olmadı. Şemsiyeler geri gelmedi."

Sahile girişin bulunduğu 38 noktada güvenlik görevlilerinin olduğunu dile getiren Dinçmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Görevlilerimize rağmen şezlong ve şemsiye kaybolmaya devam etti. Evlerin balkonunda bizim şemsiyeleri görüyoruz. Polisle gidip alıyoruz ve bu kişiler hakkında kamu davası açılıyor. Kaybolan şemsiyelerin yerine yenilerinin siparişini verdik. İki bin şemsiye ve şezlong takviyesi yapacağız. Şezlongların çalınmasını önlemek amacıyla iple birbirlerine bağladık. Bağladıktan sonra kaybolma olayına rastlamadık"

Dinçmen, ayrıca engellilerin plaja inmek için kullandığı 3 engelli sandalyesinin de çalındığını belirtti.

Ücretsiz şezlong ve şemsiyeden faydalanan vatandaşlar ise çalınma olayına çok şaşırdıklarını belirterek, yapılan hizmetin karşılığının böyle olmaması gerektiğini söyledi. Ücretsiz halk plajında her üniteye sahip çıkılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, şezlong ve şemsiyelerin çalındığını duyduklarında çok şaşırdıklarını ifade ettiler. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Düzeltme) Konyaaltı Plajında Bir Ayda Bin 100 Şezlong, 535 Şemsiye Çalındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement