Edirne Katı Atık Düzenleme ve Bertaraf Tesisleri Yapımı - Son Dakika
Güncel

Edirne Katı Atık Düzenleme ve Bertaraf Tesisleri Yapımı

Edirne Katı Atık Düzenleme ve Bertaraf Tesisleri inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı.

27.06.2016 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Katı Atık Düzenleme ve Bertaraf Tesisleri inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı.

Edirne Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Edirne Katı Atık Yönetim Birliği tarafından yapımı sürdürülen tesislerin inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldığı kaydedidli.

Hıdırağa Mevkisi'nde yapımı süren tesiste, kantar binası, idari bina, ambalaj ayrıştırma binası, atölye binası, kompost tesisi, su depoları binalarının yapımı tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Depolama 3 ayrı lotluk bir alanda yapılacak. Şu anda 1. Lot'ta tabana kil kaplama işini tamamladık, şimdi de mebran kaplama işini başlattık. Mebran çalışması, bu alanda toplanacak çöplerin su sızıntılarının toprağa ve yeraltı sularına karışmasını engelleyecek bir metot. Mebran kaplama çalışması kısa süre içinde bitecek, ardından çöp suyu sızıntısının toplanmasını sağlayacak drenaj boruları döşenecek ve en sonunda da bu katmanların üzeri dere çakılı ile kaplanacak. Böylece ilk toplama alanımız faaliyete hazır hale gelecek. Kademe kademe diğer alanları da tamamlayarak faaliyete alacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne Katı Atık Düzenleme ve Bertaraf Tesisleri Yapımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement