Ege'de Zafer Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Ege'de Zafer Coşkusu

Ege\'de Zafer Coşkusu

Türk ulusunn esaretten kurtulup, tekrar özgürlüğe kavuştuğu 30 Ağustos Zafer Bayramı Ege Bölgesi'nde törenlerle kutlandı.

30.08.2013 14:06

Türk ulusunn esaretten kurtulup, tekrar özgürlüğe kavuştuğu 30 Ağustos Zafer Bayramı Ege Bölgesi'nde törenlerle kutlandı. Törenem katılanlar, askerlere sevgi gösterisinde bulunup, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak selamladı.

MANİSA

Manisa'da,30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91. yıldönümü kutlamalarının ilk adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. Buradaki törene, Vali Abdurrahman Savaş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa Belediye Başkan Vekili Azmi Açıkdil, öğrenciler, askeri erkan, gazilerle daire müdürleri katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından, Vali Savaş'ın makamında tebrikleri kabul etti. Kutmalar, valilik önündeki geçiş töreniyle sürdü. Fatih Anadolu Lisesi öğrencilerinden Büşra Dinavcı, 'Vatan İçinö adlı şiiri okudu. Buradaki törene, önceki yıllara göre halkın katılımı az oldu. Manisalılar askerleri ellerindeki Türk bayrakları ile selamladı.

Törende konuşan Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'ndan İkmal Üsteğmen Mustafa Oral, 30 Ağustos Zaferi ile Türklüğün gücünün tüm dünyaya gösterildiğini belirtip, zafer coşkusunun her yıl artarak devam ettiğini söyledi. Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı çerçevesinde düzenlenen Tekwando müsabakalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Ödüllerin dağıtılmasının ardından, askeri birlikler, öğrenci ve gazilerin geçişiyle tören sona erdi. Törenin ardından protokol üyeleri, şehit aileleriyle Garnizon Şehitliği'ni ziyaret etti.

MUĞLA

Muğla'daki kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Jandarma Alay Komutanı Kur. Alb. Halil Çolak ve CHP'li Belediye Başkanı Osman Gürün'ün çelenk koymasıyla başladı. Protokol üyelerinin yanı sıra askeri birlikler, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti ile meslek odaları temsilcilerinin de katıldığı törende, Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Buradaki tören, Türk bayrağının göndere çekilmesi ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Muğla Valiliği'nde tebriklerin kabul edilmesinin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Vali Güvençer, Kurmay Albay Halil Çolak ve Başkan Gürün askeri birliklerin ve halkın bayramı kutlandı. Saygı duruşu bulunulup, İstiklal Marşı'ndan sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Askeri birliklerin tören geçişiyle kutlama sona erdi.

DENİZLİ

Denizli'de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu valilik önündeki yaşandı. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, askeri araçla halkı selamladı, bayramlarını kutladı. Ardından askerlerin geçit töreni yapıldı. Vatandaşlar, askerleri ellerindeki Türk bayrdaklarını sallayarak selamladı. Bayram kısa sürede sona erdi. Törene katılımın az olması dikkati çekti. Akşam ise Denizli Belediye Bandosu, belediye binası önünde mini konser verecek.

BALIKESİR

Balıkesir'deki kutlamalar, Balıkeisir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Rahmi Kır ve MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, Ata'nın Atatürk Parkı'ndaki Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. CHP, MHP ve İP ve bazı sivil toplum örgütlerinin de tören öncesinde anıta çelenk bıraktıkları görüldü. Saygı duruşunda bulunulup, İstikla Marşı okundu. Saygı duruşu sırasında bir köpeğinde protokolün önünde kımıldamadan durması dikkati çekti. Buradaki törenin ardından Vali Turhan ve beraberindeki protokol üyeleri tebrik kabul etti. Kutlamalar, Kuvay-ı Milli'ye Meydanı'nda devam etti. Vali Turhan Belediye Başkanı Ok ve Tümgerenal Kır, cipten meydanı dolduran halkı selamlayıp, bayramını kutladı. Piyade Binbaşı Ramazan Çokkıyak, günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı. Balıkesir İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Selim Aydoğan da 'Mehmetçikö isimli şiiri okudu. Balıkesir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinn ardından tören askerlerin geçit töreniyle sona erdi.

UŞAK

30 Ağustos Zafer Bayramı Uşak'ta, coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Tören, Vali Mehmet Ufuk Erden, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü ve Bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan vatandaşların bayramını kutlamasıyla sürdü. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların arından öğrenciler şiirler okudu. Uşak Halmk Eğitim Merkezi'nin halk oyunları gösterisinin ardından tören geçişi yapıldı. Halk. askerleri alkışlar ve ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak selamladı. Törene AK Parti Uşak Milletvekilleri Dr. İsmail Güneş, Mehmet Altay, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

ÇANAKKALE

Çanakkale, Zafer Bayramı coşkusunu Cumhuriyet Meydanı'nda yaşadı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulduktan sonra, çift yönlü olarak trafiğe kapatılan Demircioğlu Caddesi'nde oluşturulan platformda ali Ahmet Çınar, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Sülin, CHP Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan, Ali Sarıbaş, Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş, İsmail Kaşdemir ile çok sayıda bürokrat ve askerlerin yerini almasıyla günün anlam ve önemi belirten konuşmalar yapıldı. Daha sonra Çanakkale'deki askeri birlikler, bando eşliğinde tören geçişi yaptı. Çanakkaleliler, çocuklarıyla birlikte katıldıkları törende, askerleri alkışlayıp, ellerindeki Türk bayraklarıyla selamladı.

AYDIN

Aydın'da, valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, makamında Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ile tebrikleri kabul etmesiyle sürdü.

Dana sonra İstasyon Meydanı'na geçildi. Burada devam eden kutlamalarda Vali Ayyıldız, beraberindeki protokol üyeleriyle halkı selamlayıp, bayramını kutladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından zeybek ekibinin halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Tören askerlerin geçişi ve Nazilli Belediyesi Mehteran Takımı bir gösteriyle son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ege'de Zafer Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement