Eğitim Melekleri Gençleri Yönlendirecek - Son Dakika
Güncel

Eğitim Melekleri Gençleri Yönlendirecek

Eğitim Melekleri Gençleri Yönlendirecek

Köln Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte Eğitim Vakfı'nın mentoring (Rehberlik) projesi tanıtıldı.

02.07.2012 09:30

Köln Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte Eğitim Vakfı'nın mentoring (Rehberlik) projesi tanıtıldı. Projede 9. sınıfta okuyan 5 bin öğrencimize rehberlik hizmeti verilmesi hedefleniyor.

ALMANYA'da Türk kökenli göçmenlerin eğitimine destek vermek, meslek ve iş konusunda danışmanlık yapmak amacıyla kurulan Eğitim Vakfı, Köln üniversitesinde rehberlik 'mentoring' projesinini tanıttı. Geleceklerini belirleme ve mesleki seçim yapma arifesinde olan 9. sınıf öğrencilerine destek vermek amacıyla gönüllü olarak görev almak isteyen 'mentoring melekleri' kazanılması hedeflenen 'Berlin Mentoring Projesi' tanıtım programının tanıtımında konuşan vakfın kurucusu ve işadamı Kemal Şahin, Almanya'nın gelecekte nitelikli işgücü ihtiyacının artacağını belirterek, ülkede yaşayan Türk ve yabancı kökenli gençlerin eğitimine daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirtti.

5 BİN ÖĞRENCİYE REHBERLİK HİZMETİ

Berlin Büyükelçiliği'nin de destek verdiği proje hakkında bilgi veren Kemal Şahin şunları söyledi Almanya'da yaşayan çocukların iyi eğitim alamaması, okulları erken bırakması ve meslek eğitim yeri bulamaması gelecekteki iş gücü kapasitesi açısından sorun yaratıyor. Yabancı kökenlilerin de yerli halkla eşit şartları yakalaması için böyle bir vakıf kurduk ve çeşitli çalışmalar yapacağız. Vakfımızın içinde gerek Alman gerek Türk, gerek siyaset gerekse iş dünyasından çok sayıda kişi var. Önümüzdeki yıl 9. sınıfta okuyan 5 bin öğrencimize rehberlik hizmeti vereceğiz. Bunun için 12 organizasyonumuz olacak, ilk Berlin'de yaptık ve şimdide Köln'de ikinci kez bir araya geliyoruz. Üniversite eğitimi alan akademisyen gençlerimiz ki bu gençlerimize 'Eğitim melekleri' diyoruz, bu kişileri okullara gönderip gençleri motive edeceğiz. Gençler okulu bırakmamaları, üniversiteye gitmeleri ya da meslek eğitimi yapmaları konusunda bilinçlendirilecek. Projeyle ailelere kadar ulaşıp onları da bilinçlendireceğiz. Bu proje gerek gençlerimiz gerekse Almanya için çok önemli. Ayrıca Türkiye'ye yönelik ön yargıları gidermek için çalışacağız.ö

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğitim Melekleri Gençleri Yönlendirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement