Ekmekçi Dede, İhtiyaç Sahiplerini Sevindiriyor - Son Dakika
Güncel

Ekmekçi Dede, İhtiyaç Sahiplerini Sevindiriyor

Ekmekçi Dede, İhtiyaç Sahiplerini Sevindiriyor

Topladığı ekmekleri hayvan yetiştiricilerine veren ve karşılığında süt alan Hakkı Gökbulut, topladığı sütü ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.

28.01.2013 11:07  Güncelleme: 11:11

Merve Yıldızalp - Gönüllü olarak sokaklardan topladığı ekmekleri büyükbaş hayvan yetiştiricilerine veren ve karşılığında süt alan 80 yaşındaki Hakkı Gökbulut, topladığı sütü de ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor.

Mamak'ın Akdere semtinde yaşayan ve "ekmekçi dede" olarak tanınan Hakkı Gökbulut, çöpe atılan ekmekleri toplayarak büyükbaş hayvan yetiştiricilerine veriyor. Gökbulut, ekmekler karşılığında da aldığı sütü ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor.

Çocukluk çağında yaşadığı yoklukları anlatan Gökbulut, günlerce çalışarak bir avuç un alan annesiyle birlikte verdikleri yaşam mücadelesini halen unutmadığını söyledi.

İsrafın önlenmesinin önemini vurgulayan Gökbulut, "Bir gün geçtiğim bankanın önündeki ekmekleri fark ettim. Banka memurlarından biri bana 'bu ekmekleri topla köye göndereyim' deyince o gün ekmek toplamaya başladım. Bundan 8 yıl önceydi. Sonra bir büyüğümüz bana 'bu ekmekleri sat, parasını al, bunla da süt al ve çocuklara ver' dedi. O günden beri topladığım ekmekleri hayvan yetiştiricilerine verip karşılığında süt alıyorum. Sütleri de ücretsiz dağıtıyorum" diye konuştu.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mehmet Daniş ve komisyon üyelerinin kendisini ziyaret ettiğini ifade eden Gökbulut, Başbakan Erdoğan'la Toprak Mahsülleri Ofisi'nin (TMO) toplantısında görüştüğünü ve yaptıklarını anlattığını söyledi. Gökbulut, "Başbakan bana 'senin gibi bir de Gaziantep'te ekmekçi dede' var dedi. Başbakanımızın ekmek israfı konusunda söyledikleri çok doğru, çok güzel bir iş yaptı. Ekmek israfının önüne geçebilmek için gücümün yettiğince mücadele ediyorum" dedi.

-"Hakkı amca örnek oluyor"-

Akdere semtinde özel tıp merkezi sahibi Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Işıl Mert de Hakkı Gökbulut'un ekmek toplayarak, israfın önemini vurgulaması açısından örnek olduğunu söyledi.

Dr. Mert, "Hakkı Gökdere, takdir ettiğimiz bir uygulama yapıyor. Çünkü pek çok ülkede insanlar ekmek bulamıyor, çok sıkıntılı yaşam sürebiliyor. Ekmekçi dede olarak bilinen Gökdere'yi 3 yıldır tanıyoruz. Kendisi çok iyi niyetli biri. Ekmekleri topluyor ve onları süte dönüştürüyor" diye konuştu.

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ekmekçi Dede, İhtiyaç Sahiplerini Sevindiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement